Ontwerpverklaring van geen bedenkingen en ontwerpomgevingsvergunning Lepelbladstraat 3-5 te Wormer

Logo Wormerland

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Wormerland maken op grond van artikel 3:10 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat de ontwerpomgevingsvergunning en de ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de bouw van 12 appartementen aan de Lepelbladstraat 3-5 te Wormer ter inzage ligt.

Ontwerpverklaring van geen bedenkingen

Op 17 maart 2020 heeft de gemeenteraad een ontwerpverklaring van geen bedenkingen afgegeven conform artikel 2.27, eerste lid, van de Wabo juncto artikel 6.5, eerste lid, van het besluit omgevingsrecht (Bor) voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Woonkern Wormer en Lint’.

Inhoud plan

De omgevingsvergunningsaanvraag ziet op de bouw van 12 appartementen. Op grond van het bestemmingsplan ‘Woonkern Wormer en Lint’ geldt op deze locatie de bestemming ‘Detailhandel’. Het bouwplan is in strijd met het toegestane gebruik en met de toegestane bouwregels. Gebleken is dat het bouwplan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Burgemeester en wethouders zijn daarom voornemens om af te wijken van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwplan. De gemeenteraad heeft hiervoor in ontwerp een zogenaamde verklaringen van geen bedenkingen afgegeven.

Met een verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad kan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c en 2.12, eerste lid onder a, onderdeel 3 van de Wabo, afgeweken worden van het bestemmingsplan en een omgevingsvergunning worden verleend.

Ter inzage

De ontwerpomgevingsvergunning met het IDN NL.IMRO.0880.OP4122430000-0301 tezamen met de door de raad afgegeven ontwerpverklaring van geen bedenkingen (vvgb) liggen met alle bijbehorende stukken met ingang van 26 maart 2020 gedurende een periode van 6 weken ter inzage in het gemeentehuis van gemeente Wormerland aan Koetserstraat 3 1531 NX Wormer. Ook is het plan direct raadpleegbaar op https://www.ruimtelijkeplannen.nl. Kies ‘geavanceerd zoeken’. Vul bij het tabblad ‘ID’ het planIdn verder aan met: 0880.OP4122430000-0301 en kies ‘zoeken’.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging (van 26 maart 2020 tot en met 6 mei 2020) kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen de ontwerpverklaring van geen bedenkingen en de ontwerpomgevingsvergunning naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wormerland postbus 20 1530 AA Wormer. Dit kan ook mondeling op afspraak met het team Ruimtelijke Ordening, telefoon: 075-651 21 00.

 

Naar boven