Kennisgeving in het kader van de voorbereiding van de wegverbreding A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht, Rijkswaterstaat

Ontwerpbesluit ontheffing verbodsbepalingen Wet natuurbescherming (cluster 2)

Het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht (A9BAHO) is het vijfde en tevens laatste traject van de weguitbreiding Schiphol – Amsterdam – Almere (SAA). Rijkswaterstaat verbreedt tussen deze knooppunten de A9 naar vier rijstroken per rijrichting en legt een wisselbaan aan. Door de extra rijstroken verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Waterstaat een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit. Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat kennis van het feit dat het volgende ontwerpbesluit is genomen.

Welk ontwerpbesluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit is een ontwerpbesluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het betreft een ontwerpbesluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit afgegeven door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (kenmerk: WNB/2019/029.toek.ontw.) en betreft een ontheffing van de verbodsbepalingen genoemd in artikel 3.5, lid 4 Wet natuurbescherming voor zover dit betreft het beschadigen of vernielen van voortplantings- en/of rustplaatsen van de gewone dwergvleermuis en van de laatvlieger.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken kunnen met ingang van donderdag 26 maart 2020 tot en met woensdag 6 mei 2020 op aanvraag worden ingezien.

  • U kunt bellen met het informatienummer van Rijkswaterstaat: 0800 – 8002 en vragen naar het Ontwerpbesluit ontheffing verbodsbepalingen Wet natuurbescherming (cluster 2) van het project A9BAHO. De stukken zullen u dan kosteloos per e-mail of per post worden toegezonden.

Voor deze wijze is gekozen gezien de bijzondere omstandigheden (coronavirus) die het wenselijk maken zo min mogelijk contact te hebben.

Zodra de bijzondere omstandigheden genormaliseerd zijn, ligt het ontwerpbesluit, voor zolang de terinzagelegging nog duurt, ter inzage bij:

  • het Belevingscentrum Amstelveen InZicht, Stadsplein 103, 1181 ZM Amstelveen. Actuele openingstijden zijn te vinden op: https://amstelveeninzicht.nl.

Hoe kunnen zienswijzen naar voren worden gebracht?

Van donderdag 26 maart 2020 tot en met woensdag 6 mei 2020 kan eenieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Corporate Dienst, t.a.v. J. Hoitz, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbesluit ontheffing Wet natuurbescherming A9 Badhoevedorp – Holendrecht’, DFXnummer 5190023181407.

Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend bij Rijksdienst voor ondernemend Nederland, team Vergunningen Natuur, bereikbaar via telefoonnummer 088 – 042 42 42, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbesluit ontheffing Wet natuurbescherming A9 Badhoevedorp – Holendrecht’, DFXnummer 5190023181407.

Gewezen wordt op het feit dat alleen belanghebbenden die ziens­wijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit of aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht op het ontwerpbesluit, te zijner tijd beroep bij de Raad van State kunnen instellen tegen het definitieve besluit.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het ontwerpbesluit kunt u bellen via telefoonnummer 088 – 042 42 42.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, namens deze, het wnd. afdelingshoofd BJV-Projectadvisering bij Rijkswaterstaat Corporate Dienst, W. Warmerdam

Naar boven