Ontwerpwijzigingsplan ‘Schiphol verdubbeling taxibaan Quebec’

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan ‘Schiphol verdubbeling taxibaan Quebec’ met de planidentificatie NL.IMRO.0394.WPGspltaxibaanqb-B001 ter inzage wordt gelegd.

Het plan

Het doel van het wijzigingsplan is om de verdubbeling van de taxibaan Quebec, gelegen aan de zuidkant van Schiphol Centrum, planologisch mogelijk te maken. De verdubbeling is nodig om congestie en onveilige situaties bij het taxiën van vliegtuigen te voorkomen. De taxibaan Quebec is nu als enige van de taxibanen met een enkele rijbaan uitgevoerd.

De verdubbeling was in het bestemmingsplan Schiphol uit 2013 voorzien door hiervoor een wijzigingsbevoegdheid op te nemen.

Inzien

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van het wijzigingsplan en het ontwerpwijzigingsplan met bijbehorende stukken kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/ro

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn deze dagelijks in te zien van 9 -17 uur. Een afspraak hiervoor maakt u via 0900–1852.

De terinzageligging begint op 26 maart 2020 en duurt zes weken.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan een belanghebbende een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan zowel schriftelijk, mondeling als digitaal naar voren brengen.

Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit in het raadhuis te Hoofddorp (zie hiervoor).

Digitaal kan dit met gebruikmaking van DigiD door een formulier in te vullen dat u vindt via de website van de gemeente Haarlemmermeer www.haarlemmermeer.nl/ro.

Naar boven