Ontwerpbestemmingsplan Meridiaan 14 – Voormalige Vreekampgarage

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het ontwerpbestemmingsplan “Meridiaan 14 – Voormalige Vreekampgarage” voor iedereen ter inzage ligt. Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt ook ter inzage het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder in verband met het vaststellen van zogenaamde Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh).

 

Inhoud van het bestemmingsplan

Voor het perceel Meridiaan 14 in de wijk De Koppel is een verzoek ingediend om 30 woningen te mogen bouwen. Op deze plek was voorheen de Vreekampgarage gevestigd. De garage is een aantal jaar geleden leeg gekomen. Boven de garage bevinden zich twee appartementen. Het bouwen van de woningen past niet binnen de bestemming ‘Gemengd’ van het bestemmingsplan “Amersfoort Oost”. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, is voor het perceel Meridiaan 14 een ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

 

Procedure ontwerpbestemmingsplan

Van donderdag 26 maart tot en met woensdag 6 mei 2020 ligt het ontwerpbestemmingsplan Meridiaan 14 – Voormalige Vreekampgarage ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00177-0201) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

 

Gedurende de periode van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken.

Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

1. Een brief schrijven en deze per post sturen naar:

De gemeenteraad

t.a.v. mevrouw M. Stomp

postbus 4000

3800 EA Amersfoort

2. Online formulier:

Op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen is bij de informatie over dit bestemmingsplan een formulier te vinden waarmee u digitaal een zienswijze kunt indienen. Inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht.

 

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op dezelfde manier behandeld.

 

Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw M. Stomp via telefoonnummer (033) 469 5596.

Procedure ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden ook schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar burgemeester en wethouders, t.a.v. mevrouw M. Stomp, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw mevrouw M. Stomp via telefoonnummer (033) 469 5596. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wgh kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

 

Naar boven