Gemeente Nissewaard - ter inzage ontwerpbestemmingsplan Nachtegaalstraat en ontwerp-besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Logo Nissewaard

Bestemmingsplan

Op de locatie van een voormalige school, gelegen tussen de Nachtegaalstraat en het Drempelpad, is het voornemen om in twee gebouwen in totaal 39 appartementen met bijbehorende ruimten en parkeerplaatsen te realiseren. Dit bouwplan is in strijd met het vigerende bestemmingsplan en daarom is hiervoor het bestemmingsplan “Nachtegaalstraat’ opgesteld.

Hogere waarden

Het ontwerp-bestemmingsplan maakt geluidgevoelige bestemmingen mogelijk in de vorm van wonen. De geluidsbelasting op deze bestemming voldoet niet aan de waarden zoals die zijn voorgeschreven in de Wet geluidhinder. Het gaat daarbij om wegverkeerslawaai van de Hekelingseweg. Onder voorwaarden is een hogere geluidsbelasting mogelijk.

Plangebied

Het ontwerpbestemmingsplan ziet op de voormalige schoollocatie gelegen tussen de Nachtegaalstraat en het Drempelpad. Met dit bestemmingsplan wordt een passende regeling geboden voor de bouw van 39 appartementen, verdeeld over twee gebouwen van respectievelijk 5 en 4 bouwlagen, met bijbehorende ruimten en parkeerplaatsen.

Het plangebied is nu gelegen in het bestemmingsplan ‘Centrum 2012’, door de raad vastgesteld op 24 april 2013. De hierin opgenomen bestemmingen ten behoeve van maatschappelijke functies, groen en gedeeltelijk verkeer, worden met het nieuwe bestemmingsplan vervangen door een woonbestemming, groen en verkeer.

Planfase

Ontwerp

Plannummer

NL.IMRO.1930.BPNachtegaalstraat-2001

Inzage

U kunt het voorontwerpbestemmingsplan van 21 maart 2020 tot en met 1 mei 2020 inzien:

• op www.ruimtelijkeplannen.nl;

• op www.nissewaard.nl/ruimtelijkeplannen;

• op afspraak in het stadhuis, Raadhuislaan 106, 3201 EL Spijkenisse.

Reacties

U kunt tot en met 1 mei 2020 een reactie (zienswijze) indienen. Dit kan zowel mondeling als schriftelijk.

Een schriftelijke reactie stuurt u naar:

  • gemeente Nissewaard

  • de gemeenteraad

  • Postbus 25

  • 3200 AA Spijkenisse.

Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken bij het team Stadsontwikkeling.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het ontwerpbestemmingsplan of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer 140181.

Naar boven