Vooraankondiging en terinzagelegging voorontwerp besluit Nieuwe natuur Oostkant Dronten (D5001)

Logo Dronten

 

Het college van Dronten maakt ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij, een besluit voorbereidt voor het plan voorontwerp besluit Nieuwe Natuur Oostkant Dronten (D5001). Dit plan regelt dat er aan de Oostkant van Dronten in totaal ruim 69 ha nieuwe natuur, inclusief recreatieve activiteiten, planologisch mogelijk wordt gemaakt.

 

Er zijn twee deelgebieden aan de orde.

 

Deelgebied 2. Stobbenweg (nabij Abbertbos en Revebos). In dit deelgebied worden 7 betrokken percelen (circa 49,7 ha) omgezet van de bestemming “Agrarisch” naar “Natuur” met de mogelijkheid van extensief recreatief medegebruik.

 

De bestemming van de erfuitbreiding bij Stobbenweg 6 wordt gewijzigd van “Agrarisch” naar de bestemming “Natuur” met daarbij de mogelijkheid de bestaande camping uit te breiden.

 

Deelgebied 3. Spijkweg. De 3 agrarisch percelen (circa 20 ha) ten noorden van het Spijkbos en liggend tussen de Spijkweg en de Bremerbergdijk worden volledig omgezet van de bestemming “Agrarisch” naar deels “Natuur” en deels “Bos”; De beoogde erfuitbreiding van Spijkweg 9 wordt gewijzigd van de bestemming “Bos” naar deels “Agrarisch” (zonder bebouwing) en bestemming “Bedrijf”.

 

Vooraankondiging

Dit is een vooraankondiging. Hiertegen kunt u geen zienswijzen indienen (artikel 1.3.1 lid 2 Bro). Ook is het nog niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over ons voornemen.

 

Inspraak

Het college van Dronten maakt bekend dat op grond van de Wet ruimtelijke ordening het voorontwerp bestemmingsplan Nieuwe Natuur Oostkant Dronten (D5001)” ter inzage ligt.

 

U kunt de betreffende stukken inzien van 26 maart 2020 tot en met 7 mei 2020:

bij de publieksbalie van het gemeentehuis op afspraak;

op www.dronten.nl;

op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Tijdens de inzageperiode kan iedereen schriftelijk of mondeling een reactie inbrengen. Deze kunt u richten aan het college van Dronten, t.a.v. team Gebiedsontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. U kunt geen inspraakreactie per email indienen. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met mevrouw E. Tichelaar via het telefoonnummer 14 0321.

 

Inloopbijeenkomst

Gezien de huidige situatie rondom het Corona virus is het niet mogelijk om een inloopbijeenkomst over het voorontwerp bestemmingsplan ‘Nieuwe Natuur Oostkant Dronten’ te organiseren. Het voorontwerp bestemmingsplan is vanaf 26 maart 2020 digitaal beschikbaar op www.dronten.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl. Als u na het inzien van de stukken nog vragen heeft kunt u contact opnemen met mevrouw E. Tichelaar via e-mail e.tichelaar@dronten.nl.

 

Dronten, 25 maart 2020.

 

 

Het college van Dronten,

secretaris, drs. T. van Lenthe;

burgemeester, drs. J.P. Gebben.

Naar boven