Vastgesteld uitwerkingsplan bestemmingsplan Centrale As (WG – U 3)

Logo Bunschoten

Burgemeester en wethouders van Bunschoten maken bekend dat het Uitwerkingsplan bestemmingsplan Centrale As (WG – U 3) voor het gebied ‘Het Ensemble’ is vastgesteld. Het ontwerp van dit uitwerkingsplan heeft al eerder ter inzage gelegen. Bij de vaststelling van het plan zijn er in het ontwerpplan wijzigingen aangebracht.

Inhoud van het plan

Het uitwerkingsplan heeft betrekking op de realisatie van 24 grondgebonden woningen in het gebied achter de gebouwen van Scala Medica en grenzend aan de achterzijde van de woningen aan de Piet Heinstraat te Bunschoten-Spakenburg. De inhoud van de wijzigingen hebben betrekking op de oost-west georiënteerde blokken achter de Piet Heinstraat, welke door het verbreden van de watergang iets in zuidelijke richting zijn verschoven. Hiertoe is het ‘noord-zuid’ georiënteerde blok van zes woningen, langs de watergang bij de Bachlaan, met één woning ingekort.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan met de daarbij behorende stukken en het besluit van burgemeester en wethouders tot vaststelling van het plan liggen met ingang van donderdag 19 maart 2020 tot en met 29 april 2020 ter inzage in het gemeentehuis bij het team Omgevingsontwikkeling. Na telefonische afspraak met de werkeenheid Ruimtelijke Ordening via 033 – 299 1411 is inzage in de stukken buiten openingstijden ook mogelijk. Desgewenst kan op de afdeling een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen.

U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl met plancode NL.IMRO.0313.Centraleas0103-0301. Ook is het bestemmingsplan te vinden via www.bunschoten.nl. In het gemeentehuis kunt u zowel de papieren als de digitale versie inzien.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan beroep worden ingesteld tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Beroep kan men indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan men ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en dit verzoek is gehonoreerd.

Bunschoten, 18 maart 2020

Naar boven