Uitwerkingsplan ‘Overteylingen, Oost Sassenheim’ gewijzigd vastgesteld

Logo Teylingen

Toelichting uitwerkingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Carolus Clusiuslaan, Hoofdstraat, Jan van Brabantweg, Plantheklaan, Drietanderlaan, Rietschelftlaan en Plattanderlaan. In het in 2008 vastgestelde bestemmingsplan Overteylingen is aan dit gebied de bestemming ‘Uit te werken Woongebied’ toegekend. Dit houdt in dat de bestemming binnen een aantal regels uitgewerkt mag worden voor de bouw van maximaal 130 woningen. Het voorliggende uitwerkingsplan voorziet in de ontwikkeling van 110 woningen met de bijbehorende infrastructuur en voorzieningen. De appartementen binnen het uitwerkingsgebied hebben een bouwhoogte van maximaal 14 meter. Het gebied krijgt een nieuwe verkeersontsluiting op de Hoofdstraat tussen de woningen Hoofdstraat 315 en 321.

Het uitwerkingsplan is op 10 maart 2020 gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan. De belangrijkste wijzigingen betreffen het op verzoek van initiatiefnemers wijzigen van blok 6, waar nu 15 rijwoningen (verdeeld over 2 blokjes) mogelijk worden gemaakt in plaats van 10 geschakelde woningen. In verband hiermee is de verbeelding aangepast en zijn in de tekst van de toelichting op de woningaantallen en figuur 6 en bijlage 1 (parkeerbalans) aangepast. Tevens is sprake van enkele ambtshalve aanpassingen in het uitwerkingsplan zoals het opnemen van een aangepaste notitie stikstofberekening (AERIUS-berekening, bijlage 9) en het verwerken en toevoegen van het besluit hogere waarde van de Omgevingsdienst West-Holland in de toelichting en bijlage 8 van het uitwerkingsplan.

Terinzagelegging

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt van donderdag 19 maart tot en met donderdag 30 april 2020 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim.

Inzien

U kunt het wijzigingsplan inzien bij het Contactcentrum in het Gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 te Sassenheim.

De digitale versie van dit vastgestelde wijzigingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Op www.teylingen.nl onder Inwoners en ondernemers - Bouwen en wonen – Bestemmingsplannen – Ter inzage – Sassenheim– Uitwerkingsplan Overteylingen Oost vindt u een link naar het digitale wijzigingsplan.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep Van donderdag 19 maart tot en met donderdag 30 april 2020 is het instellen van be­roep mogelijk voor:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan naar voren hebben gebracht.

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tij­dig een zienswijze bij het college kenbaar te maken.

  • 3.

    iedere belanghebbende wat betreft de wijzigingen die het college bij de vaststel­ling ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan heeft aange­bracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 1 mei 2020 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met de heer Jan Zandstra, domein Ruimte, Team Planvorming. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 14 0252.

Burgemeester en wethouders van Teylingen, Voorhout, 18 maart 2020

Naar boven