Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan “Doorn, De Basis” in Doorn

Logo Utrechtse Heuvelrug

 

Het bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 16 december 2019 het bestemmingsplan “Doorn, De Basis” gewijzigd heeft vastgesteld (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DOOdebasis-VA01). Er is geen exploitatieplan vastgesteld omdat kostenverhaal anderszins is verzekerd. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 30 december 2019 tot en met 10 februari 2020.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het terrein van Stichting De Basis aan de noordwestkant van Doorn dat globaal wordt begrensd door de Arnhemse Bovenweg, Woestduinlaan, Stamerweg en Austerlitzseweg. Het gebied omvat onder andere het woonoord en nazorghotel aan Woestduinlaan 87 en het gebouw van Stichting De Basis aan de Willem van Lanschotlaan 1.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van vier appartementsgebouwen met in totaal honderd woningen, de sloop van het woonoord en nazorghotel en de aanleg van bos mogelijk. Daarnaast krijgen het al gerealiseerde gebouw van Stichting De Basis en de 18 paviljoenwoningen een passende bestemming. In het bestemmingsplan is een beperkte uitbreidingsmogelijkheid voor het gebouw van de Stichting opgenomen.

Een volledig overzicht van de wijzigingen, die ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan, zijn doorgevoerd kunt u terugvinden in de Nota Zienswijzen. Op de verbeelding is het bestemmingsvlak voor gebouw C naar het oosten verschoven en de ontsluitingen voor gebouwen A en B verlegd. De ontheffing boscompensatie is toegevoegd en de stikstofberekening. Verder zijn er kleine wijzigingen in de regels en de toelichting doorgevoerd.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Met ingang van 31 december 2019 tot en met 10 februari 2020 kan beroep worden ingesteld door:

een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt;

een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan;

een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen.

 

Ingevolge artikel 1.1, lid 1, onder a van de Crisis- en herstelwet is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet op dit besluit van toepassing. Om die reden moeten de beroepsgronden op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet in het beroepschrift worden opgenomen, het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde Afdeling. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.raadvanstate.nl

Inwerkingtreden van het bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking één dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven