Ontwerpbestemmingsplan Dorpsgaard Nieuw-Beijerland – inclusief ontwerpbeeldkwaliteitsplan - ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Dorpsgaard Nieuw-Beijerland – inclusief ontwerpbeeldkwaliteitsplan - met bijbehorende stukken ter inzage wordt gelegd.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Het plan ziet toe op de realisatie van 7 woonkavels op het terrein van de oude boomgaard. Het plangebied speelt een belangrijke rol bij de afhechting van de wijk ‘Wonen aan de Kreek’. Het plangebied maakt deel uit van de woningbouwuitbreiding Nieuw-Beijerland Zuid, Park Zuidrand en zorgt voor de voltooiing van het ‘dorpsrondje Nieuw-Beijerland’. Het plan is in sterke samenhang met de voorgenoemde projecten ontworpen. 

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en alle bijlagen liggen met ingang van 21 maart 2020 tot en met 1 mei 2020 ter inzage. U kunt de stukken bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.BPDorpsgaardNB20-ON01).

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u indienen bij:

Raad van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Dorpsgaard in Nieuw-Beijerland.

Anterieure overeenkomst

Voor dit plan is een anterieure overeenkomst gesloten op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening. In de anterieure overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over het gemeentelijk kostenverhaal, planschade en landschappelijke inpassing.

Vragen?

Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan of ontwerpbeeldkwaliteitsplan kunt u terecht bij Misja Maes of een van onze medewerkers van het Team Omgeving, via 140186 of via e-mail misja.maes@gemeentehw.nl.

 

Naar boven