Gewijzigde vaststelling wijzigingsplan Sappemeer, Achterdiep Noordzijde naast 80 en besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Midden-Groningen

 

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat zij op 10 maart 2020 het wijzigingsplan Sappemeer, Achterdiep Noordzijde naast 80 gewijzigd hebben vastgesteld.

 

Inhoud van het plan

Het plan maakt de bouw mogelijk van twee vrijstaande woningen aan weerszijden van de voormalige boerderij aan het Achterdiep Noordzijde 80 in Sappemeer. In het bestemmingsplan Buitengebied ligt op beide percelen een wijzigingsbevoegdheid op grond waarvan één woning per perceel kan worden gerealiseerd. Het wijzigingsplan Sappemeer, Achterdiep Noordzijde naast 80 is de uitwerking van deze bevoegdheid.

 

Ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

- In de regels is in artikel 3.1, na onderdeel e, een nieuw onderdeel f ingevoegd, dat luidt “vijver, water, waterberging”;

- In de regels is artikel 3.5.1 gewijzigd in: “Toegestaan gebruik: het gebruiken van de woning voor vrije beroepen en overige aan-huis-verbonden beroepen of bedrijven zoals genoemd in 3.1 onder b, mits voldaan wordt aan het toetsingskader uit de beleidsnota voor aan-huis-verbonden beroepen en bedrijven, zoals opgenomen in de bij deze regels behorende Bijlage 1 Beleidsnota aan-huis-verbonden beroepen en bedrijven 2019”;

- In de regels zijn in artikel 1 de begripsbepalingen ‘Overige aan-huis-verbonden beroepen of bedrijven’ en ‘Vrije beroepen’ aangepast aan de definities uit de Beleidsnota aan-huis-verbonden beroepen en bedrijven 2019;

- De Beleidsnota aan-huis-verbonden beroepen en bedrijven 2019 is als bijlage aan de regels toegevoegd.

 

Het plan inzien

Het wijzigingsplan Sappemeer, Achterdiep Noordzijde naast 80 met bijbehorende stukken en het collegebesluit kunt u inzien van donderdag 19 maart 2020 tot en met donderdag 30 april 2020. Inzien kan op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.wpsapachterdiep80-va01 en op www.midden-groningen.nl, onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Sappemeer. Ook kunt u een papieren versie inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand). Dit kan tijdens de openingstijden.

 

Reageren op het plan (in stellen beroep)

Van 20 maart 2020 tot en met 30 april 2020 kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

- die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp wijzigingsplan;

- aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan hebben ingediend;

- die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die in het vastgestelde wijzigingsplan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan.

Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

In beroep gaan heeft geen schorsende werking. Het wijzigingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Zo’n verzoek heeft wel een schorsende werking.

 

Besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen hebben op 10 maart 2020 hogere waarden wegverkeerslawaai vastgesteld voor het hiervoor genoemde wijzigingsplan.

 

Het plangebied ligt binnen de bestaande geluidszone van het Achterdiep Noordzijde in Sappemeer. Om het wijzigingsplan vast te kunnen stellen zijn hogere waarden vastgesteld van maximaal 53 dB.

 

Het besluit inzien

Het besluit kunt u inzien van donderdag 19 maart 2020 tot en met donderdag 30 april 2020. Inzien kan op www.midden-groningen.nl, onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Sappemeer. Ook kunt u een papieren versie inzien bij het Contactplein, locatie Hooge Meeren (Gorecht-Oost 166 te Hoogezand). Dit kan tijdens de openingstijden.

 

Reageren op het besluit (instellen beroep)

Van 20 maart 2020 tot en met 30 april 2020 kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit hebben ingediend.

Een schriftelijk en gemotiveerd beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

In beroep gaan heeft geen schorsende werking. Het besluit treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Daarom kunt u met een afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Zo’n verzoek heeft wel een schorsende werking.

 

Informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een medewerker van het team Ruimtelijke Ontwikkeling via 0598 - 37 37 37.

 

Naar boven