Ontwerpbestemmingsplan Gendt, Vleumingen - West en besluit op Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Gendt, Vleumingen - West’ en het besluit op de ‘Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. Gendt, Vleumingen - West’ ter inzage liggen.

 

Voor welk gebied?

Het gebied is gelegen aan de westzijde van de kern Gendt, direct ten westen van de straat Vleumingen, tussen de Nijmeegsestraat in het zuiden en de watergang in het verlengde van de Schoolstraat in het noorden. In het westen grenst het plangebied aan agrarische gronden.

 

Wat is het plan?

Dit ontwerpbestemmingsplan maakt een nieuwe woonwijk mogelijk en biedt ruimte aan maximaal 90 woningen. Het plan voorziet in verschillende woningtypen.

In de voorbereiding hebben burgemeester en wethouders van Lingewaard de ‘Aanmeldnotitie vormvrije m.e.r. Gendt, Vleumingen-West’ ontvangen. Hieruit komt naar voren dat geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden. Burgemeester en wethouders van Lingewaard hebben op 18 februari 2020 besloten dat geen m.e.r-(beoordeling) nodig is.

 

Wat ligt ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt voor een ieder met ingang van donderdag 19 maart 2020 gedurende zes weken ter inzage gelegd. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding, de regels en de daarbij behorende toelichting. Ook is er een beeldkwaliteitplan voor deze ontwikkeling opgesteld. Deze ligt ook bij de stukken ter inzage evenals het besluit op de aanmeldnotitie en de aanmeldnotitie.

De gemeenteraad heeft het voornemen om geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Waar is dit terug te vinden?

Wilt u reageren?

Iedereen kan tijdens de terinzagelegging van donderdag 19 maart 2020 tot en met woensdag 29 april 2020 schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

Het is niet mogelijk om te reageren op (het besluit op) de aanmeldnotitie op een andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

 

Crisis- en herstelwet

Op het straks door de gemeenteraad te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder andere met zich mee dat dan alle beroepsgronden in het beroepschrift aan de Raad van State dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Bemmel, 18 maart 2020

Naar boven