Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Zonnepark Heidehoeksweg en verleende omgevingsvergunning

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2020 het bestemmingsplan “Buitengebied, Zonnepark Heidehoeksweg” ongewijzigd heeft vastgesteld. Daarbij hebben burgemeester en wethouders (B&W) de omgevingsvergunning verleend op 5 maart 2020 met vergunning kenmerk 0269201900478. 

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 29 april 2019 besloten dat de voorbereidingsprocedure voor dit bestemmingsplan wordt gecoördineerd met de aangevraagde omgevingsvergunning voor het plaatsen van de zonnepanelen, een hekwerk en een trafostation. Dit coördinatiebesluit is genomen op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening. De vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning gelden door de gecoördineerde voorbereiding als één besluit. Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken met kenmerk 0269201900478 liggen vanaf 18 maart 2020 ter inzage.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Buitengebied, Zonnepark Heidehoeksweg legt de juridisch-planologische basis om de recreatieve bestemming van het perceel aan de Heidehoeksweg 1 te Wezep om te zetten naar een groenbestemming waarop een zonnepark is toegestaan. Het plan omvat de realisatie van ongeveer 2,5 hectare zonnepark. Met de functiewijziging van de bestemming wordt beoogd de ruimtelijke kwaliteit ter plekke te verbeteren en bij te dragen aan de duurzaamheidsambitie. Om dit plan mogelijk te maken moest het geldende bestemmingsplan ‘ Buitengebied 2007 worden herzien. De verleende omgevingsvergunning maakt het mogelijk om de zonnepanelen, een hekwerk en een trafostation te plaatsen.

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen ter inzage van 18 maart 2020 tot 29 april 2020. U kunt de stukken inzien op:

- Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site kunt u zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.BG175‐VG01.

- www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen 

- het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

Beroep

Op grond van de artikelen 3.30 en 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende vergunningen voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien. Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld tegen de genomen besluiten (vaststelling bestemmingsplan en verleende vergunningen) door een belanghebbende:

a. die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

b. aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht.

Eventueel beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s‐Gravenhage.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in principe in werking op 30 april 2020.

Dit is de eerste dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden beide besluiten niet in werking voordat er over het verzoek is beslist. Als u een verzoek om voorlopige voorziening indient, moet u daar ook griffierecht voor betalen.

 

Naar boven