Beschikking omgevingsvergunning, uitgebreide voorbereidingsprocedure, Middeldijk 15 Hattemerbroek (landgoed Noorderhoek)

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van een drijvend zonnepark met omheining, de bouw van een transformatorstation en de aanleg van een parkeerplaats en toegangsweg op een aantal percelen aan de Middeldijk 15 te Hattemerbroek (landgoed Noorderhoek). Voor het project is, naast de activiteiten bouwen en het uitvoeren van een werk of werkzaamheden, ook de planologische afwijking op grond van artikel 2.12, lid 1 sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht van toepassing. Het zaaknummer van de vergunning is 0269201800252.

Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

De ontwerpbeschikking is op 24 juli 2018 gepubliceerd in de plaatselijke Huis aan Huis courant en de Staatscourant en heeft vanaf 25 juli 2018 zes weken ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ontvangen, die nadien is ingetrokken. De beschikking omgevingsvergunning is ten opzichte van de ontwerp beschikking omgevingsvergunning inhoudelijk gewijzigd.

Wijzigingen

De (definitieve) beschikking is ten opzichte van de ontwerp beschikking op onderdelen gewijzigd. Een overzicht van de wijzigingen zijn genoemd in de bijlage "Overzicht wijzigingen project Middeldijk 15, 10 maart 2020". Die bijlage maakt onderdeel uit van de beschikking. Kortheidshalve wordt naar de inhoud van die bijlage verwezen.

Definitieve beschikking omgevingsvergunning

De definitieve beschikking en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van woensdag 18 maart 2020 tot en met woensdag 29 april 2020 ter inzage. U kunt de betreffende stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Oldebroek.

Beroep beschikking omgevingsvergunning

Het is mogelijk om in beroep te gaan tegen deze omgevingsvergunning. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen zes weken vanaf de dag na de terinzagelegging van het besluit hiertegen beroep instellen bij de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM in Arnhem. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. In afwachting van een uitspraak op het beroepschrift kan aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank om schorsing of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep kan worden ingediend wanneer:

- u ook een zienswijze hebt ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en u belanghebbende bent;

- u belanghebbende bent en u redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

- u belanghebbende bent en u het niet eens bent met de wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, Oldebroek, 17 maart 2020

 

Naar boven