Vastgesteld paraplubestemmingsplan ‘Eksterlaan Merellaan’

Logo Valkenswaard

(NL.IMRO.0858.PPekstermerellaan-VA01)

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 19 maart 2020 gedurende zes weken het vastgesteld paraplubestemmingsplan ‘Eksterlaan Merellaan’ (NL.IMRO.0858.PPekstermerellaan-VA01) ter inzage ligt.

Paraplubestemmingsplan

Op 18 april 2019 heeft de gemeenteraad op advies van de A2-erfgoedcommissie besloten om het gebied rondom de Eksterlaan en Merellaan aan te wijzen als beschermd gemeentelijk dorpsgezicht. Na aanwijzing van het gebied tot beschermd gemeentelijk dorpsgezicht dient dit juridisch-planologisch gewaarborgd te worden. Dit kan middels een herziening van de geldende bestemmingsplannen of door middel van een paraplubestemmingsplan. Door het paraplubestemmingsplan blijven de onderliggende geldende bestemmingsplannen intact met toevoeging van een extra waarde ten behoeve van het beschermd gemeentelijk dorpsgezicht. Het doel van een beschermd stads- of dorpsgezicht is om bij wijzigingen te streven naar zo weinig mogelijk aantasting van de kenmerkende karakteristieken van het aangezicht.

Terinzagelegging

Het vastgesteld paraplubestemmingsplan ‘Eksterlaan Merellaan’ ligt vanaf donderdag 19 maart 2020 gedurende zes weken (tot en met 29 april 2020) ter inzage. Het plan is digitaal te raadplegen op de websites www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en ruimtelijkeplannen.nl. Het vastgesteld paraplu-bestemmingsplan is ook te raadplegen op de schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard, De Hofnar 15 in Valkenswaard, via de computers bij ontmoetingscentrum De Belleman, Bruninckx-dal 2 in Dommelen, in de Bibliotheek, De Hofnar 12 in Valkenswaard en op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis, Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

Beroep

Op grond van artikel 8.2, eerste lid, onder a van de Wet ruimtelijke ordening kan een belanghebbende met ingang van 19 maart 2020 gedurende zes weken (tot en met 29 april 2020) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • - belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Valkenswaard, 19 maart 2020

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, 

drs. W.J.S.A. Weterings MBA

de burge­meester,

drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven