Vastgesteld bestemmingsplan Westfalenstraat ong. Kringloopbedrijf

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 19 maart tot en met donderdag 30 april 2020 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- het bij raadsbesluit van 26 februari 2020 (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan Westfalenstraat ong. Kringloopbedrijf.

 

Inhoud

Het plangebied ligt aan de Westfalenstraat, ten zuiden van huisnummer 5, op het bedrijventerrein Kloosterlanden in Deventer. In de huidige situatie is het terrein onbebouwd en heeft het een bedrijfsbestemming. Ter plaatse wordt een kringloopbedrijf gerealiseerd, met een oppervlakte tussen de 2.500 en 3.000 m2 en in principe een maximale hoogte van 10 meter. Het kringloopbedrijf bestaat uit een winkel met ondersteunde horeca, de aanname van goederen en (kantoor)ruimte.

 

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. Zowel in de toelichting, op de verbeelding als in de regels zijn enkele zaken aangepast. De wijzigingen in de regels en op de verbeelding betreffen het volgende:

 

Regels

1. Artikel 5.1.2.a is gewijzigd in die zin dat de bouwhoogte van licht- en andere masten en technische installaties niet meer dan 10 meter mag bedragen in plaats van niet meer dan 15 meter;

2. Artikel 5.3.1.d, waarin met omgevingsvergunning de maximaal toegestane hoogte van bouwwerken, geen gebouwen zijnde, met maximaal 5 meter mag worden verhoogd, is geschrapt.

 

Verbeelding

1. Het plangebied is aangepast, in die zin dat de plangrens aan de zuidzijde met circa 10 meter naar het zuiden is verschoven.

 

Voor de wijzigingen in de toelichting ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het raadsbesluit en de nota zienswijzen.

 

Inzien

Het bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P384-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P384-/NL.IMRO.0150.P384-VG01/

 

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op:

• https://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1

 

Reageren

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Westfalenstraat ong. Kringloopbedrijf’ ligt van donderdag 19 maart tot en met donderdag 30 april 2020 ter inzage.

Van vrijdag 20 maart tot en met donderdag 30 april 2020 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerpbesluiten bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

• een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

 

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Verzocht wordt om in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

 

Naar boven