Gemeente Amstelveen – ontwerpbesluit omgevingsvergunning Simon Stevinstraat 1-17 (oneven) te Amstelveen (nabij Startbaan 8)

Logo Amstelveen

Z19-0 46040

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning 9 grondgebonden woningen Startbaan 8, voor afwijken van de bestemmingsplan nen “Amstelveen Midden-West” en “ 5e herziening Amstelveen Midden-West – Startbaan 12 ”, en het bouwen van een bouwwerk , ten behoeve van het bouw en en gebruiken van 9 rijwoningen , met bijbehorend ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

 

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van het bestemmingsplan, en dat in procedure wordt gebracht het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Simon Stevinstraat 1-17 (oneven) te Amstelveen’ (nabij Startbaan 8) met de bijbehorende stukken (IDN: NL.IMRO.0362.OIAVHB07xAC-OW01). Met toepassing van artikel 2.1 eerste lid, sub c jo. artikel 2.12 eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt het mogelijk gemaakt een deel van de kavel Startbaan 8 te gebruiken voor wonen en de bouw van 9 grondgebonden woningen (rijwoningen). Het onderdeel bouwen (artikel 2.1 eerste lid, sub a Wabo) maakt ook onderdeel uit van de onderhavige omgevingsvergunning.

De ter plaatse geldende bestemmingsplannen “Amstelveen Midden-West” en “5e herziening Amstelveen Midden-West – Startbaan 12” laten de beoogde woonfunctie en de woningen niet toe op de onderhavige locatie Startbaan 8. Op grond van artikel 2.12 eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo, en omdat de aangevraagde activiteit niet in strijd is met de goede ruimtelijke ordening, kan van het bestemmingsplan worden afgeweken middels de omgevingsvergunning.

 

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken eveneens bekend dat in procedure wordt gebracht het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid 9 grondgebonden woningen Startbaan 8 in verband met het voorgenoemde ontwerpbesluit omgevingsvergunning.

 

Daarbij maken burgemeester en wethouders van Amstelveen bekend dat voor de twee voorgenoemde procedures is besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen, op grond van artikel 3.30 (§ 3.6.1.) van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Coördinatieverordening Amstelveen 2018. Op grond van de gemeentelijke coördinatieregeling wordt de voorbereiding van de twee onderhavige (ontwerp)besluiten gecoördineerd.

 

Ontwerp besluit omgevingsvergunning

De genoemde omgevingsvergunning beoogt te voorzien in het juridisch-planologisch kader voor de herontwikkeling van een deel van de locatie Startbaan 8 in Amstelveen. Op deze locatie bevindt zich een kantoorgebouw. Dit verouderde kantoorgebouw, met leegstand, wordt gesloopt. Met de onderhavige omgevingsvergunning is het mogelijk de nieuwe grondgebonden woningen (rijwoningen) te realiseren. Het gebied waarop het ontwerpbesluit betrekking heeft, ligt langs/tussen de Startbaan en Beneluxbaan. Alvorens de omgevingsvergunning kan worden verleend, wordt het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteit ‘handelen in strijd met het bestemmingsplan’ en de activiteit ‘bouwen’ ter inzage gelegd met de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen.

 

Ontwerpbes luit hogere grenswaarden geluid

In verband met de geluidsgevoelige functie, namelijk de woningen, in de genoemde omgevingsvergunning, zijn vanwege de geluidsbelasting op de nieuwe woningen hogere (grens)waarden benodigd. Op grond van de Wet geluidhinder kunnen burgemeester en wethouders een hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting vaststellen. Alvorens de hogere grenswaarden worden vastgesteld wordt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid 9 grondgebonden woningen Startbaan 8 ter inzage gelegd voor de gelegenheid tot het indienen van zienswijzen.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Simon Stevinstraat 1-17 (oneven) te Amstelveen’ (nabij Startbaan 8) met bijbehorende stukken, en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid 9 grondgebonden woningen Startbaan 8, liggen gedurende 6 weken ter inzage met ingang van 17 maart 2020 tot en met 27 april 2020.

 

De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362. OIAVHB07xAC-OW01 ;

via de gemeentelijke website http://ro0362.ropubliceer.nl ;

in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

 

Zienswijze n

Gedurende voornoemde termijn van 6 weken kan een ieder een zienswijze, betreffende het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en/of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid, schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen. De zienswijze kan worden verstuurd naar Postbus 4, 1180 BA Amstelveen, onder vermelding van 'zienswijze Z19-046040'. Een zienswijze kan ook digitaal worden ingediend via http://ro0362.ropubliceer.nl. Vervolgens selecteert u het betreffende ruimtelijke plan uit de lijst en kiest u de optie 'reageren'. Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar van het team Ruimtelijke Ordening.

 

 

Naar boven