Ontwerpbestemmingsplan “Verheijstraat, Didam”

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Verheijstraat, Didam” met ingang van 18 maart 2020, gedurende een termijn van zes weken, bij de receptie van het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 in Didam, voor een ieder ter inzage ligt en tevens via www.montferland.info of via www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1955.bpsgddmwonverheij-on01.

Het plan gaat uit van de realisatie van 52 appartementen en 6 patiowoningen op een braakliggend terrein aan de rand van de bebouwde kom van Didam, aan de Verheijstaat en Leeuwerikstraat. Het betreft het terrein van het voormalige bejaardencomplex de Kelsehof in Didam dat in 2014 – nadat het enkele jaren leeg heeft gestaan – gesloopt is. Het nieuwe appartementengebouw komt in de nabijheid te staan van het bestaande complex ‘De Poort van Diem’ en zal bestaan uit vier lagen. Aan de Verheijstraat worden zes patiowoningen gerealiseerd.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerp schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Montferland, Postbus 47, 6940 BA DIDAM. Een zienswijze kan ook per e-mail worden gericht aan gemeente@montferland.info onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan Verheijstraat, Didam’ in het onderwerp.

Het is ook mogelijk om mondeling een zienswijze naar voren te brengen. In dat geval kan contact worden opgenomen met de afdeling Ontwikkeling, tel. 0316-291653. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Didam, 17 maart 2020.

Naar boven