Ontwerpbestemmingsplan ‘Raadhuispark Mijnsheerenland’ en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage

Logo Hoeksche Waard

Burgemeester en wethouders van gemeente Hoeksche Waard maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Raadhuispark Mijnsheerenland’ met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage worden gelegd.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Dit ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de locatie tussen de Raadhuislaan en de Tiggelmanstraat, ter hoogte van de Burgemeester Van Walsumstraat in Mijnsheerenland. In het ontwerpbestemmingplan is een verschuiving van een aantal woningen binnen het plangebied opgenomen. Op deze locatie is door de gemeente Binnenmaas eerder een bestemmingsplanprocedure gevolgd voor het realiseren van 79 woningen. Deze woningen zijn grotendeel gerealiseerd. Omdat sprake is van het anders realiseren van het toegestaan aantal woningen, is een nieuw ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het aantal van 79 woningen blijft ongewijzigd. Aan de Raadhuislaan worden 2 vrijstaande woningen voorzien. Voor de hoeklocatie aan de Teun Trooststraat en de Burgemeester van Walsumstraat worden maximaal 14 woningen voorzien.

Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

De geluidsbelasting op de woningen aan de Raadhuislaan in Mijnsheerenland voldoet niet aan de waarden zoals die zijn voorgeschreven in de Wet geluidhinder. Het gaat daarbij met name om wegverkeerslawaai. Onder voorwaarden is een hogere geluidsbelasting mogelijk. Hiervoor is het ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder opgesteld.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en alle bijlagen en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 14 maart 2020 tot en met 24 april 2020 ter inzage. U kunt de stukken bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.1963.BPMHLRaadhuispark-ON01).

Wanneer u de stukken in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met Annette van Bokkem of een andere medewerker van het Team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of per e-mail, annette.vanbokkem@gemeentehw.nl.

Indienen zienswijzen

Iedereen kan een zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan kunt u indienen bij:

Raad van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Raadhuispark Mijnsheerenland’.

Belanghebbenden kunnen hun zienswijze (bij voorkeur schriftelijk) indienen tijdens de periode dat het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde Wet geluidhinder ter inzage ligt.

Schriftelijke zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder kunt u indienen bij:

College van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoeksche Waard

Postbus 2003

3260 EA Oud-Beijerland

onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarde Raadhuispark Mijnsheerenland’.

Anterieure overeenkomst

Voor dit plan is een anterieure overeenkomst gesloten op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening. In de anterieure overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over het gemeentelijk kostenverhaal, planschade, de aanleg van nutsvoorzieningen en bouw- en woonrijp maken.

Vragen?

Voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder kunt u terecht bij Annette van Bokkem, of een van onze medewerkers van het Team Omgeving, via 14 0186 of via e-mail, annette.vanbokkem@gemeentehw.nl.

Naar boven