Gemeente Zoetermeer - voornemen voorbereiden bestemmingsplan met milieueffectrapportage Entree Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Op 3 maart 2020 is het Startdocument Entree door Burgemeester en Wethouders van Zoetermeer vastgesteld.

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend dat met ingang van vrijdag 13 maart 2020, gedurende zes weken, het Startdocument Entree ter inzage ligt bij de Omgevingsbalie.

Het startdocument is ook in te zien op de website van de gemeente Zoetermeer: www.entreezoetermeer.nl

Toelichting

Voorafgaand aan het opstellen van een bestemmingsplan voor Entree stellen wij een Milieueffectrapport (MER) op met als doel om in een vroegtijdig stadium de milieu-informatie te betrekken bij de planvorming van het gebied en vervolgens bij de besluitvorming.

Het startdocument omschrijft het kader en de te volgen stappen om tot een beeldkwaliteitsplan en een bestemmingsplan voor Entree Zoetermeer te komen. Daarnaast worden in het document de reikwijdte en het detailniveau van het milieueffectonderzoek beschreven. Daarbij omschrijven wij:

 

  • Welke varianten wij voornemens zijn te onderzoeken;

  • Op welke hoofdthema’s het MER onderzoek zal plaatsvinden ;

  • Welke onderdelen per thema worden onderzocht;

  • Met welke diepgang het milieuonderzoek zal plaatsvinden.

Het startdocument wordt ter inzage gelegd. De wettelijke adviseurs worden apart gevraagd een advies over het startdocument uit te brengen. De onafhankelijke Commissie voor de milieueffectrapportage zal worden gevraagd om het MER te toetsen op volledigheid en objectiviteit. Het MER wordt later, op de gebruikelijke wijze, samen met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd.

De bekendmaking van het startdocument is tevens de formele kennisgeving dat het bestemmingsplan met milieueffectonderzoek wordt voorbereid.

 

Indienen van zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging, van vrijdag 13 maart tot en met vrijdag 24 april 2020, kan iedereen een schriftelijke zienswijze op de inhoud van het startdocument naar voren brengen.

 

Stuur uw zienswijze naar:

Gemeente Zoetermeer

Gemeenteraad

Postbus 15

2700 AA Zoetermeer

 

Naar boven