Provincies Zuid-Holland en Utrecht: Milieueffectrapportage, Beoordelingsbesluit voor oeververvanging Merwedekanaal

Logo Utrecht

 

De bekendmaking geeft informatie over een project dat gevolgen kan hebben voor het milieu. Woont of werkt u in de buurt, dan kan het voor u van belang zijn de advertentie te lezen.

Kennisgeving

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en Utrecht maken het volgende bekend. Op basis van onderzoek is gebleken dat er ongeveer vijf kilometer van de oevers van het Merwedekanaal vervangen moeten worden. De locaties van de werkzaamheden liggen in de gemeenten Molenlanden en Gorinchem (provincie Zuid-Holland) en Vijfheerenlanden (provincie Utrecht).

De provincie Zuid-Holland is beheerder van het Merwedekanaal.

M.e.r.-beoordelingsbesluit

De conclusie van de beoordeling van de aanmeldingsnotitie voor de m.e.r. is dat er zich vanwege de activiteiten geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zullen voordoen die het opstellen van een milieueffectrapport (MER) noodzakelijk maken.

Tegen het besluit dat geen MER noodzakelijk is kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld tenzij dit besluit een belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft.

Andere belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken tijdens de rechts-beschermingsprocedure die zal worden gevolgd voor de goedkeuring van het projectplan op grond van de Waterwet.

Ter inzage

De stukken liggen in de periode van 18 maart tot 30 april 2020 ter inzage bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Johan de Witstraat 140 te Utrecht. De stukken kunnen daar worden ingezien na een daartoe gemaakte afspraak. U kunt daarvoor contact opnemen met mevrouw M.L. Stokhof-Hassing.

Ook liggen de stukken in het Provinciehuis van Utrecht aan de Archimedeslaan 6, te Utrecht. Elke werkdag van 09.00 – 16.00 uur kunnen de stukken hier worden ingezien bij het Servicecentrum.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, mevr. M.L. Stokhof, telefoon (078) 7702998, of met de provincie Utrecht, dhr. Hassan Jamaladdin, telefoon +31302583909.

 

Utrecht 11 maart 2020

Naar boven