Gemeente Waterland - Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht Monnickendam – Galgeriet  

Logo Waterland

Aanwijzing artikel 3 Wvg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 27 februari 2020 op grond van artikel 3 Wvg heeft besloten om percelen aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Dit besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant en geldt voor een termijn van tien jaar na inwerkingtreding van het Omgevingsplan Monnickendam – Galgeriet 2019.  

Locatie

Bij het besluit zijn percelen aangewezen die liggen in het gebied ten noorden van de Waterlandse Zeedijk/N518. Het gebied is plaatselijk bekend als het huidige bedrijventerrein het Galgeriet. De aangewezen percelen zijn nader aangeduid op de bij het besluit behorende kadastrale tekening en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 6 december 2019.

Beoogde ontwikkeling

Het huidige en verouderde bedrijventerrein het Galgeriet zal op grond van het bestemmingsplan Omgevingsplan Monnickendam – Galgeriet 2019 worden getransformeerd naar een stedelijk woon-werkgebied. De huidige bedrijven zullen worden geamoveerd en plaats maken voor een modern gemengd woon- en werkgebied.  

Terinzagelegging stukken

Ter voldoening aan de voorschriften uit artikel 7, lid 1 Wvg ligt het besluit met bijbehorende stukken, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met de aangewezen percelen met ingang van de dag na deze publicatie, voor de duur van zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis van de gemeente Waterland aan de Pierebaan 3 te (1141 GV) Monnickendam. 

De openingstijden van het gemeentehuis zijn:

Maandag: 09.00 – 12.30 uur

Dinsdag: 09.00 – 12.30 uur

Woensdag: 08.00 – 16.00 uur

Donderdag: 09.00 – 12.30 uur

Vrijdag: 09.00 – 12.30 uur

De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot de aangewezen percelen ontvangen in de komende dagen een afzonderlijke mededeling van het besluit.

Gevolgen aanwijzing

Op grond van deze aanwijzing moeten de eigenaren en/of beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen, wanneer zij hun perceel of de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te verkopen of vervreemden, deze eerst aan de gemeente Waterland te koop aanbieden.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die zich niet met dit besluit kunnen verenigen, kunnen binnen zes weken, ingaande op de dag nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Waterland (Postbus 1000, 1140 BA Monnickendam, onder vermelding van ‘Bezwaarschrift Wvg Monnickendam - Galgeriet’). Op de behandeling van het bezwaarschrift zijn de bepalingen van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de Wvg van toepassing.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • a.

    de naam en het adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    de omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

  • d.

    de redenen waarom bezwaar wordt gemaakt.

Degene die een bezwaarschrift indient en tevens van mening is dat het besluit onherstelbare gevolgen heeft, kan op grond van artikel 8:81 Awb tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Aan het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Bij de indiening van het verzoek dient een kopie van het bezwaarschrift te worden gevoegd.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waterland

 

Naar boven