Ontwerpbestemmingsplan Houthavenkade

Logo Zaanstad

 

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat met ingang van donderdag 19 maart 2020 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 29 april 2020) ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan Houthavenkade met bijbehorende stukken (identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3862BP-0201);

  • Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden geluid op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting.

Het plan maakt de bouw van maximaal 710 woningen in diverse categorieën mogelijk.

Het plangebied is gelegen tussen de Oude Haven, de Provincialeweg en de Russische Buurt in Zaandam.

M.e.r.-beoordelingsbesluit Houthavenkade

Burgemeester en wethouders van gemeente Zaanstad maken overeenkomstig artikel 7.19 vierde lid van de Wet milieubeheer bekend dat ter voorbereiding van het ontwerpbestemmingsplan Houthavenkade een m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen. Besloten is geen m.e.r.-procedure te doorlopen voor het (ontwerp)bestemmingsplan Houthavenkade.

Om te bepalen of de ontwikkeling zoals mogelijk gemaakt in het ontwerpbestemmingsplan nadelige milieugevolgen heeft op de milieu- en leefomgevingskwaliteit in en rondom het gebied zijn de effecten die kunnen optreden in beeld gebracht. De conclusie van de m.e.r.-beoordeling is dat belangrijke nadelige milieugevolgen voor het (ontwerp)bestemmingsplan Houthavenkade kunnen worden uitgesloten.

Ontwerpbesluit hogere waarden geluid

De geluidbelasting als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Provincialeweg (N203), de Houthavenkade en de Albert Heijnweg en als gevolg van het industrielawaai afkomstig van de gezoneerde industrieterreinen Westpoort en Achtersluispolder/Westerspoor Zuid is hoger dan de voorkeursgrenswaarde van 50dB(A) die geldt voor nieuwe woningen. Daarom wordt voor deze woningen een hogere grenswaarde vastgesteld.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien via:

Daarnaast liggen het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere waarden en het m.e.r.-beoordelingsbesluit op de volgende wijzen ter inzage:

  • als .pdf bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Inloopavond

Op 31 maart 2020 wordt een inloopavond georganiseerd waar u een toelichting kunt krijgen op het plan. De avond vindt plaats van 19:00 tot 20:30 in de showroom van Bentvelzen, Houthavenkade 36 te Zaandam.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde periode van inzage kan iedereen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze kenbaar maken. Ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden kunnen alleen belanghebbenden een zienswijze kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Houthavenkade’.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden moeten worden gestuurd naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit hogere waarden Houthavenkade’.

Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met mevr. E. Cornet, afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad via het algemene telefoonnummer 14 075. Bij haarkunt u ook terecht voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

Bezwaar m.e.r.-beoordelingsbesluit

Tegen het m.e.r-beoordelingsbesluit kan alleen de initiatiefnemer van het plan bezwaar indienen. Het gaat hier namelijk om een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht.

De initiatiefnemer kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk bezwaren tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit kenbaar maken. Bezwaren moeten worden gestuurd naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘bezwaar m.e.r.-beoordelingsbesluit Houthavenkade’.

 

Zaandam, 18 maart 2020

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven