Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Dickensplaats, Halve Maan – noord en ontwerp omgevingsvergunning

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken bekend dat op grond van artikel 3.8 en artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening vanaf vrijdag 20 maart 2020 zes weken lang ter inzage liggen:

- het ontwerpbestemmingsplan Dickensplaats, Halve Maan-noord met identificatienummer NL.IMRO.0344.BPDICKENSHALVEMAAN-ON01;

- de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van 24 eengezinswoningen en 24 appartementen (t.b.v. sociale huur) met registratienummer HZ_WABO-19-29989.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied wordt omsloten door de straten Cervanteslaan, Dickenslaan, Calderónlaan en het Herderplein. Het doel van het bestemmingsplan is de nieuwe ontwikkeling van 48 sociale huurwoningen mogelijk te maken.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Op verzoek van de aanvrager wordt de voorbereiding en bekendmaking van de hierboven genoemde ontwerpbesluiten tegelijk behandeld.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen ter inzage vanaf vrijdag 20 maart 2020 tot en met donderdag 30 april 2020 in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, begane grond.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is rechtsgeldig boven alle andere versies);

- via de gemeentelijke website https://www.utrecht.nl/bestemmingsplan waar u kunt doorklikken naar het bestemmingsplan.

Zienswijze

Tijdens de terinzagetermijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ontwikkelorganisatie Ruimte

Omgevingsrecht

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan Dickensplaats, Halve Maan – noord en/of ontwerp omgevingsvergunning Dickensplaats te Utrecht.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen, kunt u van maandag tot en met donderdag via het telefoonnummer 14030 een afspraak maken. Dit kunt u tot uiterlijk drie werkdagen voor de afloop van de terinzagetermijn doen. Geeft u daarbij aan dat u een afspraak wilt maken bij Omgevingsrecht.

 U kunt een zienswijze niet via e-mail of op een andere manier digitaal indienen.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een handtekening.

 

Naar boven