Gemeente De Bilt – Terinzagelegging ontwerpbesluiten C. de Haasweg 6 te Bilthoven

Logo De Bilt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Bilt maken bekend dat voor de uitbreiding van een bedrijfspand aan C. de Haasweg 6 te Bilthoven, de ontwerpen van de volgende besluiten met ingang van donderdag 12 maart 2020 tot en met woensdag 22 april 2020 ter inzage liggen:

• Ontwerp bestemmingsplan ‘Larenstein, 1e herziening’

• Ontwerp omgevingsvergunning C. de Haasweg 6 te Bilthoven

• Kennisgeving zakelijke weergave anterieure overeenkomst

 

Aanleiding

Deze ontwerpbesluiten zijn opgesteld naar aanleiding van het initiatief Firma Schoonderwoerd om zijn bestaande bedrijfspand aan C. de Haasweg 6 op bedrijvenpark Larenstein uit te breiden op het naastgelegen perceel. Voor het betreffende perceel is de beheersverordening 'Beheersverordening De Bilt 2 ' van toepassing. De uitbreiding van het bedrijf is op grond van de geldende beheersverordening niet mogelijk. Dit is aanleiding voor het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan ‘Larenstein, 1e herziening’. Er wordt een coördinatieprocedure gevolgd waarbij gelijktijdig het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage worden gelegd.

Ontwerp Bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels, verbeelding en bijlagen.

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0310.19001BP0014-ON01

 

Ontwerp Omgevingsvergunning

Op 14-08-2019 heeft het college van burgemeester en wethouders een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van bedrijfspand aan de C. de Haasweg 6 te Bilthoven. Deze aanvraag is geregistreerd onder nummer zs 40253. Het college van burgemeester en wethouders is van plan een omgevingsvergunning te verlenen voor deze aanvraag.

 

Coördinatieregeling

De besluitvormingsprocedure wordt uitgevoerd met toepassing van de ‘Coördinatieverordening gemeente De Bilt 2017’. De coördinatieregeling biedt de mogelijkheid om de procedures voor verschillende besluiten in het omgevingsrecht gelijktijdig te laten verlopen. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Larenstein, 1e herziening’ wordt daarom nu gelijktijdig met de ontwerp omgevingsvergunning C. de Haasweg 6, Bilthoven gebundeld ter inzage gelegd (deze besluiten vallen dus onder de coördinatieregeling).

 

Kennisgeving zakelijke weergave anterieure overeenkomst

Gelijktijdig met de ontwerp besluiten wordt, conform artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening, een zakelijke beschrijving van de inhoud van de anterieure overeenkomst tussen gemeente De Bilt en initiatiefnemer Schoonderwoerd B.V. ter inzage gelegd.

 

Ter inzage

De ontwerp besluiten en de zakelijke weergave zijn voor eenieder in te zien gedurende openingstijden van het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven. De termijn van de terinzagelegging start de dag na de datum van deze publicatie. Voor het inzien van de stukken dient u vooraf een afspraak te maken via www.debilt.nl.

 

Zienswijze

Gedurende de periode van de terinzagelegging kan door een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze worden ingediend tegen de ontwerp besluiten:

 

Ontwerp bestemmingplan

Een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van De Bilt, Postbus 300, 3720 AH De Bilt onder duidelijke vermelding van het kenmerk “Zienswijze bestemmingsplan Larenstein, 1e herziening”. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met mevrouw H. Bleumink, tel. (06) 188 210 78.

 

Ontwerp omgevingsvergunning

Een schriftelijke zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning moet worden gericht aan het college van burgmeester en wethouders van De Bilt, Postbus 300, 3720 AH Bilthoven. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw C. Janssen, tel. (030) 228 91 87.

 

Informatieavond

Op 25 maart 2020 vindt in het H.F. Wittecentrum (Henri Dunantplein 4) om 19.30 uur een informatieavond plaats. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om u te informeren over de ontwerpbesluiten voor dit project.

 

Vervolgtraject

Na afloop van de termijn van de terinzagelegging zal, indien zienswijzen zijn ontvangen, een zienswijzenrapportage worden opgesteld waar wordt ingegaan op de ontvangen zienswijzen. Het college van burgemeester en wethouders ontvangt wederom een voorstel, aangevuld met deze rapportage. Ingediende zienswijzen kunnen aanleiding geven tot aanpassing van een besluit. Dit ontwerpbesluit wordt dan gewijzigd vastgesteld. Bij instemming door het college van burgemeester en wethouders zal het bestemmingsplan ter vaststelling worden aangeboden aan de gemeenteraad. Het college is zelf bevoegd het besluit op de aanvraag voor een omgevingsvergunning te nemen. Alle definitieve besluiten zullen opnieuw in deze rubriek worden bekendgemaakt en op de gemeentelijke website. Tegen de definitieve besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kan in beroep worden gegaan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven