Tijdelijke verkeersmaatregelen in verband met aanleg (aansluitingen) toekomstige N69.

Logo Bergeijk

Kenmerk:

C20000196

 

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

namens dezen,

Dhr. J. de Greef

Hoofd afdeling Beheer Ruimte

 

Vereiste van het besluit:

Op dit verkeersbesluit is de volgende wet- en regelgeving van toepassing:

- De Wegenverkeerswet 1994 (WVW);

- Het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

- Het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

- De Algemene wet bestuursrecht (Awb);

- Mandaatbesluit 7 maart 2017.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

1. De provincie Noord-Brabant heeft opdracht gegeven aan Boskalis Nederland tot het realiseren van de nieuwe N69 tussen de bestaande weg en de A67 bij Veldhoven.

2. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zijn er afspraken gemaakt om het bouwverkeer buiten de dorpskernen te houden middels het aanleggen van een bouwweg gedurende de uitvoering.

3. Deze bouwweg kruist meerdere wegen welke in eigendom en beheer van de gemeente Bergeijk zijn.

4. De bouwweg uitsluitend toegankelijk wordt voor bouwverkeer en daardoor niet toegankelijk wordt voor het openbaar verkeer.

5. Verkeer op alle kruispunten voorrang behoudt boven het bouwverkeer om de verkeersveiligheid en de overlast op de omgeving zo klein mogelijk te houden.

6. Het reduceren van de snelheid op enkele locaties de verkeersveiligheid van weggebruikers ten goede komt.

7. De doorstroming van het verkeer voldoende blijft.

8. Fietsers een veilige en adequate route nodig hebben om een veilige verbinding te behouden.

9. Dat alle percelen aan de Oude Weerderijk bereikbaar blijven voor eigenaar, bewoners en bezoekers.

 

Overleg

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft aangaande dit besluit overleg plaatsgevonden met de Politie Brabant Oost.

 

BESLUIT

  • 1.

    Het (ver)plaatsen van de Molenstraat te Riethoven om de nieuwe bouwplaats heen en afsluiten van de oude route door het plaatsen van borden C01.

  • 2.

    Het verplaatsen van tijdelijke bouwweg Molenstraat/N69 inclusief de borden C01, D04, G12A en OB0406.

  • 3.

    Het afsluiten van de Oude Weerderdijk net na huisnummer 1 door middel van obstakels voor het gemotoriseerde verkeer met uitzondering van fietsers en brommers en plaatsing van de borden L08 met OB54 ‘uitgezonderd fietsers en brommers’.

  • 4.

    Het openstellen van de Oude Weerderdijk voor alle verkeer tussen de Weerderdijk en Oude Weerderdijk 1 (ter hoogte van de fietssluis) en daarmee tijdelijk intrekken van verkeersbesluit 10750 (18 april 2013) tot dit verkeersbesluit vervalt.

  • 5.

    Het regelen van de voorrang op het kruispunt Oude Weerderdijk/Weerderijk door het plaatsen van borden B06 en voorrangsdriehoeken op het wegdek (haaientanden) aan beide zijde.

  • 6.

    Het (verplaatsen) van de Broekhovenseweg te Riethoven om de nieuwe bouwplaats heen en afsluiten van de oude route door het plaatsen van borden C01.

  • 7.

    Het verplaatsen van de tijdelijke bouwweg Broekhovenseweg inclusief de borden F01, A1-30, A2-30, G12A en Ob0406.

  • 8.

    Na elke werklocatie een bord F08 te plaatsen om het einde van de bouwzone te markeren.

  • 9.

    Op alle locaties aanbrengen tijdelijke markering volgens de tekeningen (bijlagen).Bergeijk, d.d.: 16 januari 2020.

     

    Hoogachtend,

    Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

    namens dezen,

    Dhr. J. de Greef

    Hoofd afdeling Beheer Ruimte

     

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u hiertegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk (postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk). Dat kan tot zes weken na de dag van verzending van het besluit. In uw bezwaarschrift moet staan tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom. Verder moet u uw naam, adres en de datum vermelden én het bezwaarschrift ondertekenen.

Indiening van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Indien er sprake is van spoedeisend belang kunt u aan de voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Zo’n verzoek kunt u alleen indienen als u ook bezwaar hebt gemaakt. De rechter bepaalt dan of er een voorlopige regeling moet worden getroffen. Voor deze procedure bij de rechtbank bent u griffierecht verschuldigd.

U kunt het verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA 's‑Hertogenbosch. U moet een kopie van het bezwaarschrift meesturen.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven