Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan - Ouderkerkerdijk 203 – 204, Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend: Burgemeester en wethouders hebben bij besluit het ontwerpbestemmingsplan Ouderkerkerdijk 203 – 204 te Amsterdam vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerp Bestemmingsplan

Het plangebied ligt in stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam en maakt onderdeel uit van het groengebied de Groene Staart. Het plangebied wordt omsloten door het dijklichaam van de Ouderkerkerdijk met daarachter de Amstel aan westelijke zijde. De rest van het perceel wordt omsloten door weilanden. Het bestemmingsplan beoogt de realisatie van een tweetal vrijstaande woningen mogelijk te maken op 15 meter afstand van het dijklichaam. De ontwikkeling van de twee woningen op locatie was reeds mogelijk in het huidig vigerende bestemmingsplan, echter zijn na vaststelling van dit bestemmingsplan de regels omtrent het bouwen aan dit dijklichaam gewijzigd. Het realiseren van de woningen op minder dan 15 meter afstand van het dijklichaam conflicteerde met de belangen ten aanzien van dijkverbetering.

Terinzagelegging

Het ontwerp bestemmingsplan Ouderkerkerdijk met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 12 maart 2020 tot en met woensdag 22 april gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Het stadsdeel Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2, Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdag van 08.00 tot 20.00 uur, 14 020 of kijk op www.oost.amsterdam.nl

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Amstelkwartier tweede fase Weststrook Zuid e.o.’, met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl 

(planidentificatienummer ID NL.IMRO.0363.M2001BPSTD-OW01).  

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. 

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar:

Gemeente Amsterdam

Per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v. team Oost, dhr. M. Staverman

Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam 

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met:

Ruimte & Duurzaamheid, team Oost , dhr. M. Staverman, telefoonnummer 14 020 en emailadres m.staverman@amsterdam.nl.

Amsterdam, 11 maart 2020

burgemeester en wethouders van Amsterdam,

Femke Halsema,

Burgemeester

Peter Teesink,

gemeentesecretaris

Naar boven