Voorontwerpbestemmingsplan ‘Rozeboom, fase 4’

Logo Reimerswaal

Algemeen

Op grond van de Inspraakverordening maken burgemeester en wethouders bekend, dat vanaf 12 maart 2020 tot en met 8 april 2020 het voorontwerpbestemmingsplan ‘Rozeboom, fase 4’ met planidentificatienummer NL.IMRO.0703.02KrBPRozeboom2-VO01 (inclusief onderliggende stukken) voor iedereen ter inzage ligt.

 

Het plan is te raadplegen op www.reimerswaal.nl/bestemmingsplannen. Vervolgens vindt u de stukken door op de plannen van Krabbendijke te klikken. Ook kunt u het voorontwerpbestemmingsplan inzien bij de balie in het gemeentehuis.

Beschrijving plangebied en omschrijving doel en inhoud bestemmingsplan 

 

‎Voor de wijk Rozeboom in Krabbendijke is al in 1997 het stedenbouwkundig ontwerp opgesteld en de fasen 1 en 2 zijn inmiddels ook gerealiseerd. Fase 3 betreft het noordwestelijk gedeelte van de woonwijk en deze zal de komende periode verder worden ontwikkeld. In juridisch-planologisch opzicht is de afronding van de wijk Rozeboom geregeld in de 2e herziening van het bestemmingsplan ‘Rozeboom’ (2008). In fase 3 is de bouw van 36 woningen juridisch-planologisch toegestaan.

 

Inmiddels zijn hiervan 16 woningen gerealiseerd. De woningbouwmogelijkheden zoals die in 2008 zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Rozeboom 2e herziening’, zijn vervolgens meegenomen in het bestemmingsplan 'Krabbendijke' (2013).

Naar aanleiding van gewijzigde demografische omstandigheden en de prognoses van de bevolkingsontwikkeling en woningbehoefte, is in 2019 het woningbouwprogramma voor de verdere afronding van de woonwijk bijgesteld. Dit heeft enerzijds geleid tot een aanpassing van de verkaveling en een gemêleerder woningbouwprogramma, maar anderzijds ook tot het inzicht dat een bestemmingsplan enige mate van flexibiliteit moet hebben, zodat er beter kan worden ingespeeld op veranderende demografische omstandigheden of een veranderende woningvraag. Het voorliggende bestemmingsplan betreft feitelijk de afronding van fase 3, maar om verwarring met het al gerealiseerde gedeelte van fase 3 te voorkomen, wordt dit benoemd als fase 4.

 

Inspraakprocedure

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen van Reimerswaal en belanghebbenden schriftelijke of mondelinge inspraakreacties over het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Digitaal kunt u uw inspraakreactie indienen op de bovengenoemde locatie op onze website. Schriftelijke inspraakreacties dienen te worden gericht aan ons college (Postbus 70, 4416 ZH Kruiningen). Indien u een mondelinge inspraakreactie wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevrouw Van den Dikkenberg. Het indienen van een inspraakreactie via e-mail is niet mogelijk.

De ingebrachte inspraakreacties zullen worden betrokken bij de te maken afweging of het voorontwerp zoals dit nu wordt gepresenteerd als ontwerpbestemmingsplan ter inzage wordt gelegd.

 Contactpersoon

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouwVan den Dikkenberg van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zij is bereikbaar via ons centrale telefoonnummer 14 0113 of via ons e-mailadres gemeente@reimerswaal.nl.

Kruiningen, 11 maart 2020

Namens burgemeester en wethouders,

ir. J. Gideonse

Hoofd afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling

Naar boven