Besluit hogere grenswaarde Varsenerdijk 10a Ommen

Logo Ommen

Gemeente Ommen laat weten dat het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, herziening Varsenerdijk 10a, Ommen vanaf donderdag 24 oktober 2019 voor zes weken ter inzage heeft gelegen. Het plan is bedoeld om de bouw van 2 woningen mogelijk te maken in het kader van de regeling Rood voor rood. Daarnaast worden 2 bestaande bedrijfswoningen omgezet naar burgerwoningen. De locatie van het plan het perceel van de Varsenerdijk 10 en 10a te Ommen. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde voor geluid voor de twee nieuwe woningen wordt overschreden. De waarden blijven echter wel beneden de maximale grenswaarde. Om deze reden heeft het college op 14 januari 2020 een besluit hogere grenswaarde vastgesteld.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden heeft vanaf 24 oktober gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Het plan is zes weken lang te bekijken

Vanaf donderdag 12 maart 2020 is het besluit hogere grenswaarde Varsenerdijk 10a te Ommen te bekijken:

-op de gemeentelijke website: https://www.ommen.nl/inwoners/bouwen-en-verbouwen/ruimtelijke-plannen.html

-in het gemeentehuis van Ommen door een afspraak te maken bij de publieksdienst.

- het besluit maakt ook onderdeel uit van het bestemmingsplan Buitengebied, herziening Varsenerdijk 10a Ommen. U kunt het ook bij de bijbehorende stukken raadplegen. Zie hiervoor de separate publicatie van dit bestemmingsplan. De laatste dag van de termijn voor het indienen van een zienswijze is woensdag 22 april 2020.

U mag beroep instellen

Vanaf donderdag 12 maart 2020 kan gedurende een termijn van 6 weken door een belanghebbende beroep tegen het besluit worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Géén beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen het ontwerp bestemmingsplan naar voren te hebben gebracht. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking. De werking wordt opgeschort indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan en op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven