Ontwerpbestemmingsplan “Rooseveltweg 350” en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Wageningen

Ontwerpbestemmingsplan Rooseveltweg 350

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wageningen maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan “Rooseveltweg 350” ter inzage ligt ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Inhoud en begrenzing bestemmingsplan

Sinds eind oktober 2018 is de nieuwe basisschool De Bijenkorf aan de Buurtseweg in gebruik. In deze basisschool zijn de oude Ireneschool en de Westerhofschool samengevoegd. De Bijenkorf is gerealiseerd op het terrein van de oude Westerhofschool aan de Buurtseweg 1, waardoor de locatie van de oude Ireneschool achterblijft. Voor dit terrein is een plan ontwikkeld voor 36 sociale huurwoningen, 12 grondgebonden woningen en 24 appartementen in een appartementengebouw. Het appartementengebouw, georiënteerd op de Rooseveltweg bestaat uit vier bouwlagen. De hoofdentree komt aan de noordzijde, aan de Gravinnestraat. De 12 grondgebonden woningen bestaan uit twee bouwlagen met een zadeldak evenwijdig aan de Westerhofseweg. De woningen worden in twee blokken van zes woningen gerealiseerd, waarbij per blok een subtiele variatie op de rooilijn wordt aangebracht. Onder het appartementengebouw wordt een parkeerkelder gerealiseerd en voor de grondgebonden woningen wordt aan de achterzijde van de woningen een eigen parkeerplaats gerealiseerd. Daarnaast worden er 25 parkeerplaatsen aan de zijde van de Gravinnestraat gerealiseerd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 12 maart 2020 gedurende zes weken (tot en met 22 april 2020) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken. Het ontwerpbestemmingsplan is eveneens in te zien bij Het Startpunt (’t Palet), Rooseveltweg 408a waar u tijdens openingstijden binnen kunt lopen. Het Startpunt is van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur geopend. Om het bestemmingsplan in te zien, hoeft u geen aparte afspraak te maken, wel moet u zich even melden bij de balie zodat zij het bestemmingsplan aan u kunnen overhandigen.

Website

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen is tevens in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0289.BPRooseveltweg350-ONT1.

Reageren

Tot en met 22 april 2020 kan iedereen zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan naar keuze schriftelijk of mondeling indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u onder vermelding van ‘Zienswijze bestemmingsplan Rooseveltweg 350’ sturen naar de raad van de gemeente Wageningen, postbus 1, 6700 AA Wageningen. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw M. Aberson-Vlassenrood van het team Beleid en Projecten, telefoonnummer (0317) – 492 752.

Ontwerpbesluit toekennen hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Wageningen zijn op grond van artikel 83 van de Wet Geluidhinder voornemens om een hogere grenswaarde vast te stellen ten behoeve van het realiseren van een woongebouw ten behoeve van het realiseren van appartementen op de locatie Rooseveltweg 350. Voor dit perceel wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld om het realiseren van een appartementengebouw mogelijk te maken.

Volgens artikel 82 van de Wet Geluidhinder bedraagt de voorkeursgrenswaarde 48 dB. Artikel 83 van de Wet Geluidhinder geeft burgemeester en wethouders de mogelijkheid om een hogere grenswaarde vast te stellen tot maximaal 63 dB. De berekende, vast te stellen maximale geluidbelasting bedraagt 59 dB.

Het ontwerpbesluit ter vaststelling van de hogere waarde en de daarop betrekking hebbende stukken, zoals het akoestisch onderzoek en het ontwerpbestemmingsplan, liggen met ingang van donderdag 12 maart 2020 gedurende zes weken (tot en met 22 april) ter inzage bij Publiekszaken, Markt 22. Publiekszaken is op woensdagochtend geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op vrijdagmiddag van 12.30 uur tot 19.00 uur. De stukken kunnen ook op afspraak worden ingezien tussen 8.30 uur en 16.00 uur. Via de gemeentelijke website (www.wageningen.nl) kunt u een afspraak maken.

Tijdens genoemde termijn kunnen alleen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit onder vermelding van “Zienswijze hogere waarde bestemmingsplan Rooseveltweg 350” bij het college van burgemeester en wethouders van Wageningen, ter attentie van het team Beheer en Realisatie, Postbus 1, 6700 AA Wageningen. U kunt ook een mondelinge zienswijze indienen. Belanghebbenden in de zin van de Wet geluidhinder zijn de bewoners van de woningen waarvoor de hogere waarde wordt toegekend.

Inloopbijeenkomst

Op donderdag 2 april 2020 houden wij een inloopavond om het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende bijlagen en het ontwerpbesluit toekennen hogere grenswaarde Wet geluidhinder in te zien. Tijdens deze bijeenkomst kunt u vragen stellen over de ontwikkeling. Tussen 19.00 en 20.30 uur kunt u terecht op het gemeentehuis, Markt 22 te Wageningen. U kunt zelf het tijdstip bepalen wanneer het u het beste uitkomt om langs te komen.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan, kunt u contact opnemen met Publiekszaken, telefoonnummer (0317) – 492 400.

Naar boven