Gemeente Lopik - voorontwerp bestemmingsplan - Boveneind Noordzijde 42a, Benschop en Zuidzijdseweg 160, Polsbroek

Logo Lopik

Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat het voorontwerp bestemmingsplan, “Boveneind Noordzijde 42a en Zuidzijdseweg 160” ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Het plan betreft heeft betrekking op drie percelen in de gemeente Lopik, namelijk Boveneind Noordzijde 76-80, Boveneind Noordzijde 42a te Benschop en Zuidzijdseweg 160 te Polsbroek. Het is de bedoeling om op de locatie Boveneind Noordzijde 76-80 twee van de drie aanwezige bedrijfswoningen te slopen. Daarvoor in de plaats worden twee nieuwe woningen gerealiseerd in bestaande gebouwen, één woning aan de Zuidzijdseweg 160 en één woning aan de Boveneind Noordzijde 42a.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van woensdag 18 maart 2020 t/m dinsdag 28 april 2020 voor eenieder ter inzage van maandag tot donderdag van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de afdeling Strategie, Beleid en Projecten. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken.

De ter inzage gelegde stukken zijn raadpleegbaar op de website www.lopik.nl onder “Bouwen en wonen”, “Bestemmingsplannen”. Daarnaast is het plan raadpleegbaar op de landelijke voorziening van www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inspraak

Gedurende de termijn van 6 weken kunnen ingezetenen van de gemeente Lopik en belanghebbenden een inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan sturen naar het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk naar Postbus 50, 3410 CB Lopik. Daarnaast is het mogelijk om een afspraak te maken om een mondelinge inspraakreactie te geven. Hiervoor kunt u tijdens kantooruren, met uitzondering van vrijdagen, contact opnemen met mevr. L. Kooijman – de Koning, tel: 0348 – 55 99 53.

Vervolgprocedure

Na beoordeling van de inspraakreacties zal het ontwerpbestemmingsplan worden opgesteld, waarop zienswijzen kunnen worden ingediend. Uiteindelijk zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Voor meer informatie over deze publicatie kunt u, met uitzondering van vrijdagen, contact opnemen met mevr. L. Kooijman – de Koning, tel: 0348 – 55 99 53.

 

Naar boven