Ontwerp 2e wijzigingsplan Reststroken Kernen Lingewaard

Logo Lingewaard

Burgemeester en wethouders van Lingewaard maken, gelet op artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het volgende ontwerp wijzigingsplan ter inzage ligt:

Ontwerp 2e wijzigingsplan Reststroken Kernen Lingewaard

Met dit wijzigingsplan wordt beoogd de bestemming van zogenaamde reststroken om te zetten in de bestemming “Wonen” en heeft betrekking op 109 verschillende locaties verspreid over (bestemmingsplannen voor) de kernen Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen en Huissen.

Het betreft reststroken die in de periode 1 juli 2017 tot en met 1 juli 2019 zijn gekocht door particulieren en waarvan de bestemming ‘Verkeer-Verblijfsgebied’ en/of ‘Groen-Waterberging’ is. Deze worden in dit plan omgezet naar de bestemming ‘Wonen’, zoals dat mogelijk is op basis van wijzigingsbevoegdheden in de geldende bestemmingsplannen. Dit wijzigingsplan maakt geen nieuwe woningen mogelijk.

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om geen exploitatieplan vast te stellen.

Waar is dit terug te vinden?

Het ontwerp van het ‘2e wijzigingsplan Reststroken Kernen Lingewaard’ met bijbehorende stukken wordt voor een ieder met ingang van donderdag 12 maart 2020 gedurende zes weken ter inzage ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • 1.

    Het digitale ontwerpwijzigingsplan kunt u raadplegen op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl (onder planidentificatienummer NL.IMRO.1705.233-ON01) of via http://www.officielebekendmakingen.nl;

  • 2.

    Het analoge wijzigingsplan ligt ter inzage bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Lingewaard aan de Kinkelenburglaan 6 in Bemmel. Buiten de openingstijden kunnen de stukken worden ingezien na een afspraak met het Klantcontactcentrum op telefoonnummer (026) 32 60 111.

 

Wilt u reageren?

Iedereen kan tijdens de terinzagelegging van donderdag 12 maart 2020 tot en met woensdag 22 april 2020 schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Lingewaard, Postbus 15, 6680 AA Bemmel. Voor een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het Klantcontactcentrum op ons algemene telefoonnummer (026) 32 60 111.

 

Bemmel, 11 maart 2020

Naar boven