Verkeersbesluit instellen parkeerplaats uitsluitend auto's Molenheide en De Kemmer

Logo Oirschot

N.v.t.

College van B&W van de gemeente Oirschot

Overwegingen ten aanzien van het besluit

- diverse bewoners in Oirschot hinder ervaren van vervuiling, illegale overnachtingen en fout parkeren van vrachtwagenchauffeurs op de Molenheide en De Kemmer;

- hierbij ook sprake is van grote sociale onveiligheid;

- het hierbij specifiek gaat om de Molenheide, het P+R terrein achter het BP tankstation, en het deel van De Kemmer tussen de rotonde en Speelbos De Kemmer;

- de parkeerplaatsen aan de Molenheide bedoelt zijn voor Park&Ride doeleinden en niet voor het overnachten van vrachtwagenchauffeurs;

- het wenselijk is dat vrachtwagenchauffeurs op andere locaties, zoals Westfields bij DPD, overnachten;

- om deze hinder tegen te gaan een verbod voor vrachtwagens in te stellen op de Molenheide en het eerste deel van De Kemmer.

BESLUIT

Het instellen van een vrachtwagenverbod door het plaatsen van E08 borden uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) op de Molenheide en een deel van De Kemmer, conform de bij dit besluit behorende tekening.

Oirschot 06-03-2020

Burgemeester en Wethouders

Namens deze,

I.K. Vaartjes BSc.

Verkeerskundige

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Ter inzage

Het verkeersbesluit met bijbehorende stukken ligt gedurende de bezwarentermijn ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis (Deken Frankenstraat 3 Oirschot). Het gemeentehuis is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdag van 09:00 uur tot 19:00 uur en op vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Wij hebben uw verzoek/aanvraag zorgvuldig overwogen. Toch kan het zijn dat u het niet eens bent met dit besluit. Dan kunt u bezwaar maken. In dat geval adviseren wij u om eerst telefonisch contact op te nemen. U kunt hiervoor bellen met de behandelend ambtenaar, wiens naam onderaan in het besluit bij ‘vragen’ staat vermeld.

Schriftelijk

Wilt u bezwaar maken, dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar het bestuursorgaan van de gemeente Oirschot (het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad of de burgemeester) dat het besluit heeft genomen. Het adres is: Postbus 11, 5688 ZG Oirschot.

In uw bezwaarschrift moet het volgende staan:

· uw naam, adres en telefoonnummer;

· een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (door de datum en ons kenmerk van het besluit te vermelden of een kopie van het besluit mee te sturen);

· de reden waarom u bezwaar maakt;

· de datum en uw handtekening.

Digitaal

U kunt digitaal een bezwaar indienen via onze website www.oirschot.nl onder Digitaal Loket.

U dient daarvoor te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de voorwaarden.

Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de dag van verzending van deze brief bij het betreffende bestuursorgaan worden ingediend. Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.

Voorlopige voorziening

Met deze bekendmaking treedt het besluit in werking. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is. Als u dit niet wilt, bij voorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen voor u heeft, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Het adres is: Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. U dient daarvoor te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de voorwaarden.

U kunt een verzoek om voorlopige voorziening alleen indienen als u ook een bezwaarschrift heeft ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening wordt door de rechtbank griffierecht in rekening gebracht.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit verkeersbesluit kunt u tijdens kantoortijden contact opnemen met ing. I.K. Vaartjes, telefoonnummer 0499 – 583 333 of per mail info@oirschot.nl.

Naar boven