Omgevingsplan (bestemmingsplan met verbrede reikwijdte) Betondak, Arkel

Logo Molenlanden

Burgemeester en wethouders van Molenlanden maken, gelet op artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de ter inzagelegging bekend van het ontwerp van het omgevingsplan (bestemmingsplan met verbrede reikwijdte) ‘Betondak Arkel’.

Het omgevingsplan heeft betrekking op de locatie van de voormalige betonfabriek in Arkel. Het omgevingsplan voorziet in de herbestemming van het Betondak-terrein. Het gebied ligt in de noordelijke punt van Arkel en ten oosten van de kern Hoogblokland. Het Merwedekanaal vormt de oostgrens en de Merwede-Linge spoorlijn begrenst de zuidzijde. Aan de noordwestelijke zijde liggen de Stationsweg en de Bazeldijk. Het terrein van de voormalige betonfabriek in Arkel gaat de aankomende jaren geleidelijk transformeren naar een recreatief woonwerkgebied.

Dit omgevingsplan is in het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet (12e en 17e tranche) opgenomen. Daarmee zijn de artikelen 6p en 7c van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet van toepassing op het plangebied en kan vooruitgelopen worden op sommige mogelijkheden die de nieuwe Omgevingswet zal bieden. Derhalve wordt er alvast gesproken over een omgevingsplan, hoewel het formeel een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte betreft.

Ter inzage en zienswijzen

Het ontwerp van het omgevingsplan ligt vanaf vrijdag 13 maart 2020 gedurende zes weken ter inzage. Het omgevingsplan als bedoeld in artikel 3.1 Wro is op www.ruimtelijkeplannen.nl te benaderen via idn: NL.IMRO.1978.OP1013-ont1.

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan eenieder bij de gemeenteraad zowel mondeling als schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. De schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Molenlanden Postbus 5 2970 AA, Bleskensgraaf. Wilt u een mondelinge zienswijze naar voren brengen of wilt u de stukken digitaal inzien, dan kunt u een afspraak maken met de heer R.S. Kip, 06-46884493.

Bleskensgraaf, 12 maart 2020

 

Naar boven