Melding voorgenomen concentratie Bencis, EMC en Zorgzuster, Autoriteit Consument en Markt

Zaaknummer ACM/19/038255

Op 24 december 2019 heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een melding ontvangen van een voorgenomen concentratie in de zin van artikel 34 van de Mededingingswet. Hierin staat dat:

Bencis Capital Partners B.V., een onderdeel van de Bencis groep, de uitsluitende zeggenschap wil verkrijgen over EMC Groep B.V. en Zorgzuster Holding B.V.

De betrokken ondernemingen voeren de volgende activiteiten uit:

  • Bencis Capital Partners B.V. is een investeringsmaatschappij die risicodragend kapitaal verschaft aan ondernemingen in diverse sectoren.

  • EMC Groep B.V. is gespecialiseerd in de werving, selectie en plaatsing van zorgpersoneel in zowel de publieke als private zorg- en welzijnssector. De EMC Groep verzorgt staffing en biedt trainingen en cursussen aan.

  • Zorgzuster Holding B.V. is actief als intermediair voor onder andere de thuiszorg. Zorgzuster is zowel actief als bemiddelingsbureau voor zelfstandige ondernemers als een uitzend- en detacheringsbureau. Naast het bemiddelen tussen zorgverleners en zorgvragers biedt Zorgzuster ondersteuning op het gebied van administratie, scholing en kwaliteit.

Wilt u reageren? Dat kan alleen als u belanghebbende bent. Uw reactie moet binnen zeven dagen na de publicatiedatum van deze mededeling, onder vermelding van zaaknummer ACM/19/038255 zijn ontvangen bij:

Autoriteit Consument en Markt

Directie Zorg

Postbus 16326

2500 BH DEN HAAG

telefax: (070) 722 2355

Autoriteit Consument en Markt, voor deze: Y. Peters Teammanager Directie Zorg

Naar boven