Rectificatie publicatie: Ontwerpbestemmingsplan Welstandsluw bouwen en concept Welstandsnota

Logo Loppersum

Deze publicatie is een rectificatie van de eerdere bekendmaking van 2 maart, omdat hierbij het verkeerde identificatienummer is genoemd. Hiermee wordt dit hersteld.

 

Burgemeester en wethouders van Loppersum maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat gedurende zes weken, van 2 maart tot en met 13 april 2020, het ontwerpbestemmingsplan Welstandsluw bouwen voor een ieder ter inzage ligt. Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van ruimere bouwmogelijkheden, alsmede een ruimere keuze van het bouwontwerp.

 

Doordat het welstandsluw bouwen wordt uitgebreid wordt de huidige Welstandsnota van de gemeente Loppersum gewijzigd. Een conceptversie van de nieuwe Welstandsnota wordt daarom toegevoegd bij het ontwerpbestemmingsplan Welstandsluw bouwen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de concept Welstandsnota en liggen op de volgende wijzen ter inzage:

 

  • 1.

    op papier tijdens de openingsuren bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Molenweg 12 te Loppersum;

  • 2.

    het ontwerpbestemmingsplan digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl,identificatienummer NL.IMRO.0024.00BP1004-OW01;

  • 3.

    de Welstandsnota digital via de website www.loppersum.nl 

 

Gedurende de inzageperiode kan iedereen schriftelijk en mondeling zienswijzen kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Loppersum, Postbus 25, 9919 ZG Loppersum. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening, bereikbaar op telefoonnummer 0596-548200.

Inloopbijeenkomsten

Gedurende de inzageperiode zijn er twee inloopbijeenkomsten op woensdag 11 maart en maandag 30 maart van 16.00 uur tot 18.00 uur in het gemeentehuis. Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen vragen over de plannen worden gesteld.

 

Vervolgprocedure

Het college van burgemeester en wethouders neemt de ingediende zienswijzen in behandeling. Indieners van een zienswijze zullen hierover schriftelijk worden geïnformeerd. Na behandeling van de zienswijzen stelt de raad het bestemmingsplan vast, waarna beroepsmogelijkheden openstaan bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. Ook de Welstandsnota wordt door de raad vastgesteld. Hiertegen kan geen beroep worden ingesteld.

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum

Naar boven