ONTWERPBESTEMMINGSPLAN ‘Buitengebied 2010, Blauwe Steen 6 Beers’

Logo Cuijk

 

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2010, Blauwe Steen 6 Beers’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

 

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2010, Blauwe Steen 6 Beers’ de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins middels een anterieure overeenkomst zijn verzekerd. Er wordt derhalve geen ontwerp-exploitatieplan ter inzage gelegd.

 

Het plangebied ligt ter plaatse van Blauwe Steen 6 te Beers (5437 AH). Op de locatie van een voormalige boomkwekerij is een plan ontwikkeld voor de bouw van 3 ruimte-voor-ruimte woningen. Voor twee van die woningen is de planologische procedure reeds doorlopen. Dit plan maakt het bouwen mogelijk van de derde vrijstaande woning naast Blauwe Steen 8.

 

Naar aanleiding van de inspraakreacties op het voorontwerpbestemmingsplan en ambtelijke wijzigingen is het plan op één punt gewijzigd:

  • De provincie heeft een opmerking geplaatst inzake de toelichting van de aardkundige waarden in het plangebied. Naar aanleiding hiervan is de toelichting aangepast en worden de aardkundige waarden in het gebied geborgd. Dit is als zodanig verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 11 maart 2020 tot en met dinsdag 21 april 2020. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.1684.18BPBlauwesteen6-ON01.

 

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer, J. Janzen, afdeling Publiek, team Ruimtelijk Beleid, algemeen telefoonnummer 0485-396600. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

 

Cuijk, 10 maart 2020

Burgemeester en wethouders van Cuijk

 

Naar boven