Ontwerp wijzigingsplan, ontwerp omgevingsvergunning en besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling Van der Landeweg, CNG-LNG Truckpoint Deventer

Logo Deventer

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 12 maart tot en met 22 april 2020 voor eenieder ter inzage ligt de gecoördineerde aanvraag:

 

- het ontwerp wijzigingsplan “Van der Landeweg, CNG-LNG Truckpoint Deventer”

- de ontwerp omgevingsvergunning zaaknummer Z2019-00007360

- het besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r. beoordeling.

 

Inhoud

Bij de gemeente Deventer is in 2019 een aanvraag om wijziging van het bestemmingsplan ontvangen. De aanvraag voorziet in het mogelijk maken van een installatie voor het kunnen aanbieden van duurzame brandstoffen bij het tankstation voor vrachtwagens aan de Van Der Landeweg te Deventer. De locatie maakt onderdeel uit van Truckpoint Deventer en is gelegen op het bedrijventerrein bij afrit 24 van de A1 (Deventer-Oost).

 

Het (reeds gerealiseerde) Truckpoint Deventer bestaat uit circa 100 vrachtwagenparkeerplaatsen voor lang parkeren in de buurt van de A1. Bij de parkeerplaatsen is men voornemens een tankstation te realiseren. Hiervoor is in januari 2019 reeds een vergunning verleend. Naast de reguliere brandstoffen als benzine en diesel wil men ook duurzame brandstoffen aanbieden, Compressed Natural Gas (CNG) en Liquefied Natural Gas (LNG). Hiervoor is een extra BEVI aanduiding bij het tankstation noodzakelijk.

 

Het ter inzage leggen van onderhavig ontwerp wijzigingsplan voorziet in de eerste formele stap om te komen tot een nieuwe juridisch-planologische regeling voor dit plangebied.

 

Op de voorbereiding en bekendmaking van de gecoördineerde besluiten is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing. De ontwerpen van de gecoördineerde besluiten zullen tegelijkertijd ter inzage worden gelegd. Tegen de uiteindelijke besluiten kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling, die binnen zes maanden na de indiening van het verweerschrift uitspraak doet.

 

Besluit op de Aanmeldingsnotitie m.e.r .-beoordeling

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Deventer hebben op 25 februari 2020 een aanmeldingsnotitie beoordeeld met betrekking tot de m.e.r.-plicht. De mogelijke milieubelasting is in de aanmeldingsnotitie voldoende omschreven om te kunnen beoordelen of sprake is van bijzondere omstandigheden. Er is geen sprake van bijzondere omstandigheden, waaronder de activiteiten worden ondernomen. Het college van B&W hebben besloten dat geen milieueffectrapport of m.e.r.-beoordelingsrapport opgesteld hoeft te worden. De milieubelasting afkomstig van de activiteit kan door de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en door de aan te vragen omgevingsvergunning in voldoende mate worden ondervangen.

 

Inzien

Het ontwerp wijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.W038-OW01

• De digitale bestanden van het wijzigingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.W038-/NL.IMRO.0150.W038-OW01/

 

Het ontwerp wijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan en de ontwerp omgevingsvergunning inzien tijdens de openingstijden bij:

• Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1

 

 

 

Reageren

Het ontwerp wijzigingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning liggen van 12 maart tot en met 22 april 2020 ter inzage. U kunt tot en met 22 april 2020 reageren.

Lees hieronder hoe u op het plan kunt reageren.

 

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp wijzigingsplan ‘Van der Landeweg, CNG-LNG Truckpoint Deventer’ en de ontwerp omgevingsvergunning dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

Burgemeester en wethouders

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000

7400 GC Deventer

o.v.v. zienswijze ontwerp wijzigingsplan Van der Landeweg, CNG-LNG Truckpoint Deventer.

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze.

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij Suzanne Hendriks of het secretariaat van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

Het is niet mogelijk om te reageren op het besluit op de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling op andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzageperiode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk worden de plannen op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de plannen ter vaststelling aangeboden aan burgemeester en wethouders.

 

Het vervolg

Nadat burgemeester en wethouders het wijzigingsplan hebben vastgesteld, is er voor belanghebbenden de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven