Ter inzage gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Herziening Aartswoud, De Weere en De Gouwe 2018

Logo Opmeer

 

De gemeenteraad heeft op 12 december 2019 het bestemmingsplan’ Herziening Aartswoud, De Weere en De Gouwe 2018’ (HAWG) gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan wordt in de onderstaande periode ter inzage gelegd.

Plangebied

Het plangebied omvat de bebouwde kommen van de kernen Aartswoud, De Weere en De Gouwe, gelegen in de gemeente Opmeer. De plangrens is afgestemd op de grens van het rondom geldende en actuele bestemmingsplan Landelijk Gebied Opmeer 2014’ (vastgesteld op 5 november 2015).

Inhoud

Met het nieuwe plan wordt het bestaande bestemmingsplan “Aartswoud, De Weere en De Gouwe” uit 2006 geactualiseerd. Het bestemmingsplan “Herziening Aartswoud, De Weere en De Gouwe 2018” heeft als doel om voor de huidige situatie in deze drie kernen een actuele en uniforme juridisch-planologische regeling te treffen. Het plan bevat verder mogelijkheden voor het toestaan van nevenactiviteiten bij agrarische bedrijven en woningen en een wijzigingsregeling voor het toestaan van bepaalde functieveranderingen.

 

De uitkomsten van de eerder gehouden inspraakprocedure en zienswijze procedure zijn in het betreffende bestemmingsplan HAWG verwerkt. Voor een overzicht van deze aanpassingen wordt verwezen naar de bij het bestemmingsplan horende nota zienswijze.

Periode ter inzage legging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang vanaf vrijdag 13 maart 2020 gedurende 6 weken op werkdagen tijdens de gebruikelijke openingstijden ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Klaproos 1 te Opmeer. Het bestemmingsplan is elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en heeft als planidentificatienummer NL.IMRO.0432.BPHAWG2017-VS01.

 

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de behandeld ambtenaar dhr.

B. Visser. 0226-363333 of bvisser@opmeer.nl

 

 

Indienen beroep

Gedurende de periode dat het bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State:

 

  • 1.

    Belanghebbenden die eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen;

  • 3.

    Tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht in het bestemmingsplan kunnen alle belanghebbenden beroep instellen.

 

Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Naar boven