Vastgestelde Visie Buitengebied en Omgevingsvisie 1.0

Logo Eersel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Eersel, op grond van de artikelen 2.1. Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, in de openbare vergadering van 28 januari 2020 de Omgevingsvisie 1.0 en de Visie Buitengebied heeft vastgesteld.

De Omgevingsvisie 1.0 loopt vooruit op de inwerking treding van de Omgevingswet en bundelt een aantal visie- en beleidsdocumenten op het gebied van de leefomgeving. De visie bevat de hoofdlijnen van de voorgenomen ruimtelijke ontwikkelingen in de gemeente en de hoofdzaken van het te voeren beleid op het gebied van de leefomgeving.

De Visie Buitengebied is een uitwerking van de Omgevingsvisie 1.0, waarbij de lijnen worden uitgezet voor het buitengebied. Voor een deel doen we dit op een traditionele manier door kaders aan te geven die de mogelijkheden voor een gebied aangeven. De visie vormt daarnaast het startpunt voor een nieuwe koers. Een koers waarbij kwaliteitsverbetering van het buitengebied voorop staat. Waarbij ruimte is voor maatwerk.

Iedereen kan de vastgestelde Omgevingsvisie 1.0 en de Visie Buitengebied en de onderliggende stukken inzien. De visies zijn te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en www.eersel.nl.

De visies zijn geen juridisch bindende documenten. Tegen de besluiten tot vaststelling kan daarom, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Voor meer informatie over de Omgevingsvisie 1.0 kan contact opgenomen worden met Bas Joosten en over de Visie Buitengebied kan contact opgenomen worden met Anouk Meulenbroeks of Daan Liebregts, via 0497-531300 of ruimte@eersel.nl.

Naar boven