Kennisgeving ontwerpvergunning omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsproceduren

Logo Noordoostpolder

Burgemeester en wethouders van Noordoostpolder maken bekend, dat zij voornemens zijn in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vergunning te verlenen:

 

Vergunning: HZ_WABO 2019-2258

Voor: Het gaat hierbij om het aanleggen van een ontsluitingsweg en rotonde voor Emmelhage fase 2b aan de Espelerweg/Nieuwlandenlaan te Emmeloord.  

Locatie: Espelerweg/Nieuwlandenlaan Emmeloord.

Projectbeschrijving

De gemeente Noordoostpolder werkt aan de uitwerking van de uitleglocatie Emmelhage fase 2b te Emmeloord. Emmelhage fase 2b maakt onderdeel uit van het uitbreidingsplan Emmelhage aan de noordzijde van de kern Emmeloord. De eerste fase van het uitbreidingsplan Emmelhage is inmiddels voor een groot deel gerealiseerd.

De ontwikkeling van Emmelhage fase 2 wordt gefaseerd in ontwikkeling gebracht. Het gaat hier om fase 2a en fase 2b. Onderdeel van fase 2b is de ontsluiting van de uitbreidingswijk op de Espelerweg, hiertoe wordt een nieuwe ontsluitingsweg met rotonde gerealiseerd. Het realiseren van deze beoogde ontsluitingsweg met rotonde is echter in strijd met de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Daarnaast betreft de Espelerweg een provinciale weg. Op grond van de Omgevingsverordening Flevoland dient er toestemming van de provincie verkregen te worden om de weg te veranderen. De Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek (OFGV) adviseert hierover namens de provincie.

De aanvraag in strijd is met diverse bestemmingsplannen. Het college is voornemens middels een afwijking van het bestemmingsplan op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder de 3e categorie Wabo mee te werken aan de aanvraag omdat deze is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing. Naast de activiteit “handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening” bevat het ontwerpbesluit ook een activiteit “weg aanleggen of veranderen”.

Het ontwerpbesluit ligt 12 maart 2020 voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van 2019 bij loket woonomgeving in het gemeentehuis te Emmeloord, tijdens werkdagen op maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 12.00 uur.

De kennisgeving is raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0171.PB00076-0001

Zienswijzen

Voordat overgegaan wordt op een definitieve beslissing kan een ieder met ingang van 12 maart 2020 voor een periode van zes weken kennis nemen van het ontwerpbesluit. Deze ligt ter inzage op het gemeentehuis te Emmeloord bij het loket woonomgeving. Tijdens deze termijn kan een ieder tegen het ontwerpbesluit schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij het college van b&w van Noordoostpolder, Postbus 155, 8300 AD Emmeloord. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan binnen de bovengenoemde periode een afspraak gemaakt worden met team Vergunningen (0527) 63 35 05 van het cluster vergunningen, toezicht en handhaving.

 

Naar boven