Vastgesteld bestemmingsplan “Windpark Oude Mol” ter inzage

Logo Hoeksche Waard

De gemeenteraad van Hoeksche Waard stelde op 3 maart 2020 het bestemmingsplan ‘Windpark Oude Mol’ gewijzigd vast (NL.IMRO.1963.BPSSWINDPARK-VG01).

Het bestemmingsplan ‘Windpark Oude Mol’ maakt het mogelijk om 4 windmolens op te richten en te exploiteren. Deze windmolens komen in een clusteropstelling in de Mariapolder bij Strijensas waarbij de bestaande lijnopstelling van  6 windmolens in de Mariapolder wordt gesloopt.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld

Het ontwerpbestemmingsplan, de milieueffectrapportage en de ontwerp omgevingsvergunning voor het windpark lagen vanaf 12 oktober 2019 gedurende 6 weken ter inzage. Tijdens deze periode konden zienswijzen worden ingediend. Er zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen gaven aanleiding om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen. De aanpassingen hebben onder meer betrekking op aanvullingen in de regels en toelichting van het bestemmingsplan. Het volledige overzicht van de aanpassingen is  opgesomd in de nota van beantwoording zienswijzen.

Verleende omgevingsvergunning “Windpark Oude Mol”

Het college van gemeente Hoeksche Waard heeft omgevingsvergunning verleend voor:

  • 1.

    het (ver)bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1.1.a Wabo);

  • 2.

    het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden (artikel 2.1.1.b Wabo)

  • 3.

    het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (artikel 2.1.1.c Wabo)

  • 4.

    het oprichten, veranderen of in werking hebben van een vergunningsplichtige milieu-inrichting of mijnbouwwerk (artikel 2.1.1.e Wabo)

 

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit,  het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en alle bijlagen (inclusief de nota van beantwoording zienswijzen) kunt u bekijken via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.1963.BPSSWINDPARK-VG01).

Wilt u de stukken in het gemeentehuis of een servicepunt inzien? Dan adviseren wij u een afspraak te maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of (088) 6471228.

 

Coördinatieregeling

De coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening is van toepassing op de procedure voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor het windpark Oude Mol. Dit houdt in dat het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan en het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning gezamenlijk zijn voorbereid. Tegen de vaststelling van de besluiten (het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning) kan in een keer beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen en het besluit van het college om omgevingsvergunning te verlenen  staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

Een beroepschrift kan met ingang van  7 maart 2020 tot en met 17 april 2020 worden ingediend door een belanghebbende die:

  • 1.

    op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerp omgevingsvergunning heeft ingediend;

  • 2.

    aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen een ontwerpbesluit in te dienen.

  • 3.

    bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerp omgevingsvergunning zijn aangebracht.

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekenening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift direct moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij Moniek Stapel-Filak, team Projecten, bereikbaar via telefoonnummer 088-6471421 of Arianne Rotscheid-Terlaak, team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 088-6471228.

 

Naar boven