Ontwerp-bestemmingsplan "Zuidrand Goirle locatie Van Besouw" (Goirle) en beeldkwaliteitsplan “Van Besouw Goirle” en voornemen herbegrenzing Interim omgevingsverordening Noord-Brabant.

Logo Goirle

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening met ingang van 12 maart 2020 het ontwerp-bestemmingsplan "Zuidrand Goirle locatie Van Besouw" (NL.IMRO.0785.BP2019001Zuidbesou-ow01) en het beeldkwaliteitsplan “Van Besouw Goirle” gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen.

Doel, ligging en begrenzing

Het ontwerp-bestemmingsplan voorziet in de mogelijkheid tot het bouwen van maximaal 155 woningen op de voormalige bedrijfslocatie van Van Besouw in het zuiden van de kern Goirle, aan de Kerkstraat. Het plangebied omvat globaal de volgende begrenzing: aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door de Kerkstraat, aan de oostzijde door de Beeksedijk, in het zuiden door het beekje de Nieuwe Leij en in het westen door bebouwing en een waterpartij aan de Hoogen Dries. Voor de exacte omvang en ligging van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding (plankaart).

Voor het plangebied is een apart beeldkwaliteitsplan opgesteld. Het beeldkwaliteitsplan dient als aanvulling op het gemeentelijke welstandsbeleid en wordt door de raad vastgesteld overeenkomstig het bepaalde in artikel 12a van de Woningwet. Na vaststelling door de raad maakt het beeldkwaliteitsplan onderdeel uit van de gemeentelijke welstandsnota.

Herbegrenzing Interim omgevingsverordening Noord-Brabant

Burgemeester en wethouders van Goirle maken ingevolge het bepaalde in artikel 5.3 juncto artikel 6.2 van de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant tevens bekend dat gelijktijdig met het ontwerp-bestemmingsplan het voornemen om Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant te verzoeken tot herbegrenzing van de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (verwijderen Regionale waterberging), ter inzage ligt voor zienswijzen. Hiertoe is op de verbeelding de volgende gebiedsaanduiding opgenomen:

- overige zone; in Interim omgevingverordening Noord-Brabant te verwijderen Regionale waterberging

Ter inzage en reageren

Het ontwerp-bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan en de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling daarvan liggen gedurende bovengenoemde termijn ter inzage, op werkdagen tijdens openingstijden, bij de receptie van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kunnen dan, of na afspraak, worden ingezien. Het ontwerp-bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn ook raadpleegbaar op de gemeentelijke website: www.goirle.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl Het beeldkwaliteitsplan is opgenomen als separate bijlage bij de plantoelichting van het ontwerp-bestemmingsplan.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder over het ontwerp-bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Goirle, naar keuze, op de volgende wijze:

- schriftelijk (adres: gemeenteraad van Goirle, postbus 17, 5050 AA Goirle) of

- mondeling, na afspraak met de behandelend ambtenaar (telefoon 013-5310658).

Zienswijzen over het voornemen tot herbegrenzing van de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant kunnen schriftelijk naar voren worden gebracht bij het college van burgemeester en wethouders (postbus 17, 5050 AA Goirle).

Goirle, 11 maart 2020.

het college van burgemeester en wethouders,

Jolie Hasselman, gemeentesecretaris

Mark van Stappershoef, burgemeester

Naar boven