Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan N65, Vught

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 3 maart 2020 de ‘Wijziging Interim omgevingsverordening ivm plan N65, Vught' vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.IOVHB0865VughtN65-va01.

Inhoud

Bestemmingsplan N65 Vught is een bestemmingsplan gericht op de reconstructie van de N65 binnen de gemeente Vught.

De N65 is de rijksweg tussen de A58 bij Tilburg en de A2 bij ’s-Hertogenbosch.

De toenemende hoeveelheid verkeer en opstoppingen op de kruisingen veroorzaken een verslechtering van de luchtkwaliteit en toename van de geluidhinder. Ook vormt de weg een barrière en zorgt voor een slechte oversteekbaarheid van de verschillende kruisingen. Dit heeft negatieve gevolgen voor de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de omgeving. Om deze knelpunten te verbeteren wordt de N65 gereconstrueerd.

De N65 na de reconstructie heeft een groter ruimtebeslag dan het huidig wegprofiel om de aanpassingen, de aanleg van parallelwegen, een natuurbrug en een viaduct mogelijk te maken. Op enkele locaties valt dit samen met het Natuur Netwerk Brabant (NNB) in de Interim omgevingsverordening Noord-Brabant (hierna: IOV). Hier moet een bestemming gericht zijn op behoud en ontwikkeling van natuur, zodat de nieuwe verkeersbestemming hiermee in strijd is.

Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de IOV. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 3.19 Toepassing van het Nee, tenzij-principe. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van financiële compensatie) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘N65 Vught' vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Interim omgevingsverordening zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. Planviewer Noord-Brabant;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

's-Hertogenbosch, 3 maart 2020

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

De voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven