Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 2 maart 2020, nr. Min-BuZa.2020.4969-25, tot wijziging van het Besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 22 november 2019, nr. MINBUZA.2019.4593-20, tot vaststelling van beleidsregels voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (Wijziging Women, Peace and Security)

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking,

Gelet op de artikelen 6 en 7 van het Subsidiebesluit Ministerie van Buitenlandse Zaken;

Gelet op de artikelen 4.1 tot en met 4.4 van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006;

Besluit:

ARTIKEL I

De bijlage bij het besluit van de Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van 22 november 2019, nr. MINBUZA.2019.4593-20, tot vaststelling van beleidsregels voor subsidiëring op grond van de Subsidieregeling Ministerie van Buitenlandse Zaken 2006 (Women, Peace and Security)1, Hoofdstuk 3. Women, Peace and Security 2021-2025, onderdeel B. Beoordelings- en selectieprocedure en criteria, wordt als volgt gewijzigd:

A

Paragraaf Fase 1: Drempeltoets wordt als volgt gewijzigd:

1. In de Toelichting bij criterium D.3 wordt ‘jaarverslagen’ vervangen door ‘jaarverslagen en/of jaarrapportages’.

2. In de Toelichting bij criterium D.4 wordt ‘jaarverslagen’ vervangen door ‘jaarverslagen en/of jaarrapportages’.

3. Criterium D.6 wordt als volgt gewijzigd:

a. In onderdeel B. wordt een zin toegevoegd luidende: Voor de toepassing van deze beleidsregels wordt het Verenigd Koninkrijk beschouwd als EU-lidstaat.

b. In de Toelichting bij criterium D.6, onder Ad A/B/C, wordt de zin ‘Voor (Nederlandse) organisaties die vallen (…) niet meer geldig is.’ vervangen door ‘Voor Nederlandse organisaties die vallen onder de reikwijdte van de Wet normering topinkomens (WNT) hoeft geen specificatie te worden gegeven, maar volstaat een verwijzing naar de jaarlijks op uiterlijk 1 juli openbaar gemaakte WNT-gegevens, tenzij deze informatie per 1 januari 2019 in verband met een wijziging in de bezoldiging niet meer geldig is. (De WNT-gegevens dienen op internet openbaar gemaakt te worden voor een periode van tenminste zeven jaar. Deze moeten algemeen toegankelijk en eenvoudig te vinden zijn.).

B

In paragraaf Fase 2: Beoordeling van de kwaliteit van de ‘Theory of Change’, de visie van de alliantie op de samenwerking met lokale organisaties in het/de land(en) waar de aanvraag zich op richt en het Track Record, subparagraaf 3. Track Record, onderdeel 3.1 Track Record, eerste alinea, wordt ‘2500 woorden’ vervangen door ‘3500 woorden’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, namens deze, de Directeur-Generaal Internationale Samenwerking, K. van der Heijden

Naar boven