Breestraat 53, 53A t/m 53C, 55A en 55B (voorlopig) in Sint Anthonis (ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidshinder)

Logo Sint Anthonis

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidshinder voor het verbouwen van een winkelpand tot vijf wooneenheden op het perceel Breestraat 53, 53A t/m 53C, 55A en 55B (voorlopig) in Sint Anthonis.

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 2.1, lid 1, sub c. juncto artikel 2.12, lid 1, sub a. onder 3° van de Wabo vergunning te verlenen voor de activiteit het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en op grond van artikel 2.1, lid 1 sub a. van de Wabo voor de activiteit bouwen.

De aanvraag voorziet in het verbouwen van een winkelpand tot vijf wooneenheden op het perceel Breestraat 53, 53A t/m 53C, 55A en 55B (voorlopig) in Sint Anthonis.

Gelijktijdig met het ontwerpbesluit omgevingsvergunning wordt het ontwerpbesluit ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidshinder gepubliceerd. In het voornemen van de ontheffing, op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh), is opgenomen dat burgemeester en wethouders een hogere grenswaarden Wet geluidhinder willen vaststellen om het project ruimtelijk gezien mogelijk te maken.

De voorgenomen verbouwing past niet binnen de regels van het vigerende bestemmingsplan. Het project kan gerealiseerd worden middels toepassing van de genoemde afwijkingsbevoegdheid zoals bedoeld in de Wabo.

De twee ontwerpbesluiten (omgevingsvergunning en ontheffing hogere grenswaarden), met bijbehorende stukken, liggen met ingang van 10 maart 2020 tot en met 20 april 2020 ter inzage in het gemeentehuis, bij het team VTH. De stukken zijn ook te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/ (vul bij plannaam in NL.IMRO.1702.1OMVbreestraat53-ON01).

Zienswijze

U kunt binnen 6 weken na publicatie een zienswijze indienen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling bij burgemeester en wethouders, Postbus 40, 5845 ZG Sint Anthonis. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer (0485) 38 88 88.

Meer informatie

Voor informatie kunt u terecht bij het cluster VTH, telefoonnummer (0485) 38 88 88.

Naar boven