Ontwerpbestemmingsplan Kievitsweg (86), ontwerp-omgevingsvergunning en ontwerpbesluit HGW ter inzage

Logo Ridderkerk

Op de hoek van de Kievitsweg en de Stadhouderslaan wordt een ontwikkeling beoogd met 11 appartementen (bouwplan “Riederkercke”). Daarbij worden ook het omliggende groen en het water aantrekkelijker ingericht. Om dit mogelijk te maken is een bestemmingsplan opgesteld, waarvan het ontwerp ter inzage wordt gelegd. De geluidbelasting op de nieuwe woningen overstijgt de voorkeurswaarden voor geluid. Daarom is gelijktijdig met het bestemmingsplan een besluit hogere grenswaarden (HGW) voorbereid.

Bij de verlening van een omgevingsvergunning maakt de gemeente gebruik van de zogenoemde coördinatieregeling.

 

Het ontwerpbestemmingsplan, ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit HGW liggen vanaf 6 maart tot en met 16 april 2020 ter inzage 

De stukken zijn online te raadplegen via www.ridderkerk.nl/ter-inzage  ;

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO code: NL.IMRO.0597.BPSLIK2020KIEVIT86-OW01).

Als u de stukken op papier wilt raadplegen kunt u een afspraak maken met het Servicecentrum via de website van de gemeente.

 

Toepassing coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 31 mei 2012 “Coördinatieverordening gemeente Ridderkerk 2012” vastgesteld. Het college is bevoegd te beslissen over het al dan niet toepassen van de coördinatieregeling. Het college heeft op 3 maart 2020 besloten om de vergunningverlening met de bestemmingsplanprocedure te coördineren.

 

Zienswijze indienen 

Op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning en/of ontwerpbesluit HGW kan gelijktijdig een zienswijze worden ingediend. Na vaststelling staan vervolgens zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning gelijktijdig open voor beroep: er is één beroepsprocedure in plaats van twee. De mogelijkheid tot het indienen van bezwaar op de omgevingsvergunning komt door het coördinatiebesluit te vervallen.

 

Uw eventuele zienswijze stuurt u vóór 17 april 2020 aan de gemeenteraad, Postbus 271, 2980 AG Ridderkerk. Graag onder vermelding van ‘Zienswijze Kievitsweg 86, zaak 70853’ en de naam van het desbetreffende besluit of document waar u op wilt reageren.

 

U kunt ook mondeling reageren. Daarvoor maakt u een afspraak met de heer De Vries via telefoonnummer 010-5061750. Een brief heeft onze voorkeur.

 

Ridderkerk, 5 maart 2020

Naar boven