Ontwerp bestemmingsplannen Appartementen Sluis en Kruisstraat Almere Haven

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor de locaties Kruisstraat (Vomar) en oostelijk van de aangrenzende garage gelegen onbebouwde locatie aan de Sluis twee partiele herzieningen van bestemmingsplan Centrum Haven worden voorbereid. Het gaat om de ontwerp (postzegel) bestemmingsplannen Appartementen Sluis en Kruisstraat Almere Haven.

Beide plannen liggen met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 5 maart 2020 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met woensdag 15 april 2020).

Wat houden de plannen in?

Ontwerp bestemmingsplan ‘Kruisstraat Almere Haven’ betreft de bestaande Vomar en de leegstaande kantoren erboven. De supermarkt wordt vernieuwd en verruimd en de kantoren erboven vervangen door 21 appartementen.

Ontwerp bestemmingsplan ‘Appartementen Sluis’ betreft een nieuw inbreidingscomplex met 32 appartementen aan de oostkant van de aangrenzende parkeergarage.

Deze ‘postzegel’ bestemmingsplannen maken deel uit van het stadsvernieuwingsproject Centrum Haven. Ook de renovatie van de tussengelegen Sluisgarage en de opwaardering van de openbare ruimte in de aangrenzende omgeving vormen onderdeel van de stadsvernieuwing maar deze vallen buiten de begrenzing van de bestemmingsplannen.

Hoe kunt u reageren op de ontwerp bestemmingsplannen?

Van donderdag 5 maart tot en met woensdag 15 april 2020 kan een ieder schriftelijk (geen email) of mondeling zijn zienswijze op het ontwerp bestemmingplan indienen. U kunt ook digitaal een zienswijze indienen via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

U kunt uw zienswijze richten aan: de gemeenteraad van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerp bestemmingsplan Appartementen Sluis’ en/of ‘ontwerp bestemmingsplan Kruisstraat Almere Haven’. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van afdeling SBL op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling SBL).

Ontwerp besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Voor beide plannen is het mogelijk om onder voorwaarden de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder te overschrijden. In het separaat in deze procedure meelopende ontwerp besluit zijn de maximale hogere waarden aangegeven waarvoor toestemming kan worden verleend.

Hoe kunt u reageren op het ontwerp besluit hogere waarden?

Van donderdag 20 februari tot en met woensdag 8 maart 2020 kunnen belanghebbenden zienswijzen op het ontwerp besluit hogere waarden indienen. U kunt uw zienswijzen richten aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerp besluit hogere waarden Appartementen Sluis’ of ontwerp besluit hogere waarden Kruisstraat Almere Haven’. U kunt ook digitaal een zienswijze indienen via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure. Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

Informatieavond

De inloopavond is op maandag 9 maart. Op deze avond geven we informatie over de bestemmingsplannen, de (woning)bouwplannen, de opwaardering van de aangrenzende parkeergarage en de herinrichting van de openbare ruimte. U bent van harte welkom van 19.30 uur tot ca. 21.00 uur bij Café Roest in Corrosia, Markt 39A in Almere Haven.

Wij stellen het op prijs als u zich aanmeldt via info@almere.nl o.v.v. bijeenkomst 9 maart 2020, vernieuwing Vomar en omgeving Sluis of door te bellen met 14 036.

Waar kunt u beide plannen inzien?

De papieren bestemmingsplannen en de ontwerp besluiten hogere waarden liggen met bijbehorende stukken ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar de bestemmingsplannen bij één van de medewerkers van deze afdeling. U kunt de plannen inzien op de volgende tijden:

  • maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;

  • donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.

Voor vragen over de bestemmingsplannen kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via www.almere.nl/afspraak of telefonisch op telefoonnummer 14036.

De digitale bestemmingsplannen zijn in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en via de landelijke website https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP1A09-on01 voor ontwerp bestemmingsplan Appartementen Sluis, respectievelijk

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP1A10-on01 voor ontwerp bestemmingsplan Kruisstraat Almere Haven.

Het is mogelijk de plannen op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij één van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.

De pdf bestanden van de ontwerpbesluiten hogere waarden zijn in te zien in de linker kolom onder externe bijlagen of via de gemeentelijke website: www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure

De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:

https://plannen.almere.nl/manifest.asp?PLAN=NL.IMRO.0034.BP1A09-on01

en

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.BP1A10-on01

Naar boven