Ontwerpbestemmingsplan Jan Dorrekenskade-Oost 65 – 71a Waddinxveen

Logo Waddinxveen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 25 februari 2020 hebben ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Jan Dorrekenskade-Oost 65 – 71a. Op dit adres zijn nu drie leegstaande woningen en een leegstaand winkelpand (voorheen Fixet) aanwezig. Het is de bedoeling de bestaande bebouwing te slopen en er in totaal 9 woningen te realiseren. In bestemmingsplan Bebouwde Kom 2015 is dit niet toegestaan.

Het ontwerpbestemmingsplan

Dit ontwerpbestemmingsplan biedt het planologisch kader om negen grondgebonden woningen te bouwen. Er wordt met de inpassing van de woningen rekening gehouden met de omgeving. Dit uit zich bijvoorbeeld in de maximaal toegestane goot- en nokhoogte. Daarnaast zorgt dit plan ervoor dat aan de Jan Dorrekenskade-Oost 71, 71a circa 700 m² aan detailhandel niet meer toegestaan is. Dit is wenselijk om het Gouweplein en andere aangewezen locaties voor detailhandel te laten functioneren. De ontwikkeling zorgt voor een duurzame invulling van het perceel.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Jan Dorrekenskade-Oost 65 – 71a met bijbehorende bijlagen wordt met ingang van 5 maart 2020 gedurende zes weken (tot en met 15 april 2020) ter inzage gelegd op het gemeentehuis, Beukenhof 1. U kunt de stukken inzien via de computer in de hal van het gemeentehuis. U kunt het plan ook inzien via de gemeentelijke website; https://www.waddinxveen.nl/bestemmingsplannen, onder het kopje ‘op dit moment ter inzage’. Een andere mogelijkheid voor het inzien van het ontwerpbestemmingsplan is via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.BPjdkoost65tot71-0301).

Het ontwerpbesluit Hogere Waarde ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Meer informatie hierover kunt u vinden in de publicatietekst ontwerpbesluit Hogere Waarden.

Zienswijzen

U kunt tot en met 15 april 2020 schriftelijk of mondeling uw zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Waddinxveen, postbus 400, 2740 AK te Waddinxveen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of voor vragen over deze publicatie of het ontwerpbestemmingsplan kunt u contact opnemen met dhr. X. Leenheer via telefoonnummer 14 0182. Alle ontvankelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden gebundeld, samengevat en gezamenlijk beantwoord.

Naar boven