Voorbereidingsbesluit “Huisvesting arbeidsmigranten”

Logo Someren

Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.42 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad op 5 maart 2020 het voorbereidingsbesluit “Huisvesting arbeidsmigranten” heeft genomen. Het besluit is genomen ter voorbereiding op het opstellen van een nieuw bestemmingsplan (parapluplan), waarin het onlangs vastgestelde beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten wordt vastgelegd.

Besluitgebied

Het voorbereidingsbesluit geldt voor het gehele grondgebied van de gemeente. Eén en ander zoals is aangegeven op het bij het besluit behorende tekening.

Verbod op gebruiksveranderingen

Op grond van het voorbereidingsbesluit is het verboden om het gebruik van bebouwing te wijzigen ten behoeve van het bewonen van woningen/wooneenheden door meer dan één huishouden, dan wel andere samenlevingsverbanden dan één huishouden. Met een omgevingsvergunning kan worden afgeweken van dit verbod mits is aangetoond dat de huisvesting in overeenstemming is met het vastgestelde beleid, een goed woon- en leefklimaat kan worden gegarandeerd en belangen van derden niet in onevenredige mate worden geschaad.

Het besluit treedt in werking op zaterdag 7 maart 2020 en geldt voor een periode van één jaar.

Het voorbereidingsbesluit is vanaf vrijdag 6 maart 2020 in te zien in het gemeentehuis. Tevens is het besluit raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl (kenmerk NL.IMRO.0847.VB02020001-VS01). Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Someren, 6 maart 2020

 

Naar boven